‘Bir Ünite Kan Bir Hayat’

Kdz.Ereğlililer Derneği ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kan bağış kampanyasına 4 büyük takımın Kdz.Ereğli’deki dernek yöneticileri de katılacak.

‘Bir Ünite Kan Bir Hayat’

Kdz.Ereğlililer Derneği ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kan bağış kampanyasına 4 büyük takımın Kdz.Ereğli’deki dernek yöneticileri de katılacak.

Kdz.Ereğlililer Derneği ve Kızılay işbirliği ile 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Abdi İpekçi Sergi Salonunda kan bağış kampanyası düzenlendi. Kdz.Ereğlililer Derneği 2. Başkanı Birol Bektaş yaptığı yazılı açıklamada, bölge halkını kan bağış kampanyasına davet etti.

4 TAKIMIN TARAFTARLARI BULUŞACAK

“Bir ünite kan bir hayat” sloganı ile başlattıkları kan bağış kampanyasına ilişkin verilen bilgi şu şekilde: 27.09.2014 cumartesi günü Abdi İpekçi sergi salonunda Kızılay ile ortaklaşa düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına tüm üyelerimizi ve Kdz.Ereğli halkını davet ediyoruz.
Bir ünite kan bir hayat sloganı ile başlattığımız kampanyamıza katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Yine bu kampanyamıza ilçemizdeki Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş Taraftarlar Derneklerimizin başkan ve yöneticilerini de bir araya getirmeye sporun kardeşlik ve dayanışma olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz.

“İNSANLAR KAN BEKLİYOR”

Kan bağışının insan vücudu ve toplumsal açıdan önemi nedir? Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Vücuttaki kan hiçbir zaman değişmez. Sürekli aynı kanı kullanırız. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Ayrıca kan verdiğimiz kişileri düşünün, her yıl yüzlerce insan ölüyor. Bu insanlar kan bekliyor. Kan vermek hem bizim sağlığımız hem kan bekleyen kişilerin hayatları bakımından çok önemlidir

“KAN BAĞIŞININ ÖNEMİ”
”Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadının yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları sizlerin kan bağışınızı bekliyor. Yenidoğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler sizin kanınızı bekliyor. Ağır böbrek hastalarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için kan ve kan ürünlerine ihtiyaçları var. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bir gün siz de kan ve ürünlerine gereksinim duyabilirsiniz. Bağışladığınız her kanla ücretsiz olarak kan grubu tespit edilerek, hepatit B, hepatit C, frengi ve AIDS testleri de yapılmaktadır”
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER