BİRİ ENGELLİ ÜÇ ÇOCUĞUYLA DERME ÇATMA EVDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde biri engelli üç çocuğu ile birlikte derme çatma bir evin tek odasında yaşam mücadelesi veren baba, yetkililerden yardım istedi. Baba ve üç çocuğunun tek isteği sıcak bir yuvaya kavuşmak.

BİRİ ENGELLİ ÜÇ ÇOCUĞUYLA DERME ÇATMA EVDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
gundemeregli.com Ereğli´de 2 katlı bir evin bodrumunda tek gözlü bir odada yaşam savaşı veren Şeref Türköz (38) ile üç çocuğu kendilerine söz verilen evin yapılmasını istiyor. Camları kırık ve her tarafı dökük bir evin bodrum katında yaşamak zorunda kalan ve ev sahibinin buradan da çıkmalarını istediği Şeref Türköz, eşinin de eve dönmesini istiyor.
Eşinin evi terk etmesi nedeniyle okula giden Cem (14), Leyla (12) ve Nergis (10) isimli 3 çocuğu ile tek gözlü bir odada yaşamaya çalışan baba Şeref Türköz, çocukları okula gittiği ve onlara bakacak başka kimse olmadığı için çalışamadığını söyledi.

ÜÇ ÇOCUK DA OKULA GİDİYOR
Geçimlerini yüzde 79 özürlü raporu bulunan ve bir gözü hiç görmeyen kızı Leyla için ödenen para ile sağladıklarını belirten baba Türköz, Devlete 3 sene önce ev için müracaatta bulundum. Son görüşmemizde bana evin parasının yattığı söylendi. İhaleye verileceği söylendi. Keşif yapılacağı söylenmesine rağmen gelen giden olmadı. Eşim annesinde. Aşağı yukarı 2,5 senedir burada duruyorum. Eşim de burayı kaldıramadı. Burada geçinemedi. ´Evin olmadığı müddetçe gelmem´ diyor. Şu anda 3 çocuğa da ben bakıyorum. 3´ü de okula gidiyor. İkisi sabah, birisi öğlen gidiyor. Çocuklardan dolayı işe de gidemiyorum. Sabah giden öğlen geliyor, öğlen giden akşam geliyor. Kızım Leyla yüzde 79 raporlu. Sağ gözünü kaybetti. Sol gözü de çok az görüyor. O da kapandı kapanacak. Geçimimizi çocuğumun bakım parası ile yapıyoruz dedi.

ANNEMİ ÖZLEDİM, EVE DÖNMESİNİ İSTİYORUM
Kendisi için verilen maaş ile babası ve kardeşlerinin geçimini sağladığı Leyla (12) ise en çok annesinin geri dönmesini istiyor. Annesini çok özlediğini söyleyen Leyla Türköz Annemin gelmesini istiyorum. Annemi çok özledim. Yeni evimin olmasını ve annemin gelmesini istiyorum diye konuştu.

KAYMAKAM ÇAY’DAN TÜRKÖZ AİLESİNE EV SÖZÜ
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise ailenin mağduriyetini bildiklerini ve kısa sürede kendilerini sıcak yuvalarına kavuşturmak için çalıştıklarını dile getirdi. Gazetecilerin mağdur Şeref Türköz ve üç çocuğu ile ilgili sorularını yanıtlayan Kaymakam Çay şu bilgileri verdi: Biz şu ana kadar ilçemizde onun üzerinde 15´e yakın ev yaptık. Aradığımız şartlardan birincisi tapu veya yerin kişinin kendisine ait olmasıdır. Buradaki İbrahimce Mahallesi´ndeki vatandaşımız bize başvurdu. Biz onunla ilgili çalışmaları yaptık. Genel müdürlüğe bildirdik. Onun keşif bedelini de İl Bayındırlık Müdürlüğü´ne gönderdik. Bayındırlık Müdürlüğü bir keşif çıkaracak. O keşfe göre de biz ihaleye çıkaracağız. Biraz önce de ilgili kişilerle görüştük. Bu vatandaşımızı da kısa zamanda ev sahibi yapacağız.
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER