Bu mahallede, Her iki evden biri kanser hastası

Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Belen Mahallesi son zamanlarda artan kanser vakaları ile dikkat çekiyor.

Bu mahallede, Her iki evden biri kanser hastası
Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Belen Mahallesi son zamanlarda artan kanser vakaları ile dikkat çekiyor. Mahalle halkı, yaşanan kanser olayları ile ilgili olarak devlet yetkililerinin araştırma yapmalarını istedi.

İlçeye bağlı Belen mahallesinde genç yaşta kanserden ölenlerin sayısının fazla olması dikkat çekiyor. Mahallede neredeyse her iki evden birinde kanser hastası var.
Mahallede yaşayan birçok insan kanserden hayatını kaybederken geçtiğimiz haftalarda Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde görev yapan hemşire Özge Özdemir Solmaz, 1 yıl önce yumuşak doku kanserine yakalanmış, yaklaşık 1 yıldır tedavi gören genç hemşire çalıştığı ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

ARTIK DOKTORA GİTMEYE KORKUYORUZ

Kanser hastalığı ile mücadele eden hastalar olduğunu ifade eden mahalle halkı, Artık doktora gitmeye bile korkuyoruz. Genç hemşire Özge vefat etti. Her iki evden bir tane kaybımız var. diye konuştu.

YETKİLİLER, TAHLİL YAPSADA YÜREĞİMİZ RAHATLASA

Mahalle halkı, Suyumuzu analiz ettirelim yâda toprağımızı illa bir şey var yani. Yetkililer bir tahlil yapsalar yüreğimizi rahatlatsalar. diyerek çaresizliklerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER