Bu şerden demokrasiyi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık

Bu şerden demokrasiyi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık

Bu şerden demokrasiyi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık

AlaplıTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “Halkın iradesi dışında hiçbiriradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbegirişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz veülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah,ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın” dedi

AlaplıTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbegirişimine yönelik yaptığı açıklamada Devletin ve milletin kararlı duruşu iledarbe girişiminin önlendiğini söyledi.

Halkıniradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacaklarını demokrasidenvazgeçmeyeceklerini ve darbe girişimlerini aslakabul etmeyeceklerini bir defa daha vurguladıklarını belirten Ocak, şunları söyledi: “Türkiye’de özel sektörüntamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak 81İl’de, bu ortak açıklamayı aynı anda yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimiz vemilli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir.Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleriortaya çıktığı gece, Birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk andaortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletininbirlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkünolmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun,basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük birmutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiylesiyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik vekararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Cumhurbaşkanımız, MeclisBaşkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cuntaheveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözüdönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gaziunvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısındadirenen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize veTSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlaraminnettarız.

Amaen çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azimve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bizler,gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek degörmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortayaçıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybedenkahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar,yaralılara acil şifalar diliyoruz.Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetleanacaktır. Değerli Basın mensupları, Allah’a şükür milletimizin sağduyusu,feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Buşerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerekçıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerinibilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak,birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayaktatutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerintuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdamsağlama zamanı diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devamedeceğiz.

Ülkemizinbirliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısınadikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük birazimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa KemalAtatürk’ün “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hep aklımızdatutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetiniaklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim,birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbiriradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbegirişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz veülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.Allah, ülkemizeve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın”

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER