BUNDAN ÖNCE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ

BUNDAN ÖNCE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli’de, 25 Nisan 2010 tarihinde kurulan Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği’nin 2. olağan kongresi bugün gerçekleştirildi. Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılan Yöresel Evler’deki dernek binasında yapılan kongreye, 56 üyeden 29’u katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kongrede Divan Başkanlığı’nı derneğin kurucu Başkanı Hikmet Erlat yaptı.

Bir önceki döneme ait Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporlarının Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Arslan tarafından okunması ve raporların ibra edilmesiyle devam eden kongrede, yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerinin seçimi yapıldı.

Tek liste ile gidilen kongrede, açık oylama yapıldı. Kongreye katılan üyelerin tamamının onayladığı listede şu isimler yer alıyor:
YÖNETİM KURULU (ASİL)
Yusuf Arslan, Özcan Özçiçek, Erol Acar, Levent Özkul, Adem Çetinkaya, Ercan Aydın, Ferhad Erdoğdu, Hüseyin Oruç, Filiz Kocabıyık.

YÖNETİM KURULU (YEDEK)
Ercan Er, Fevzi Efe, Fatih Marangoz, İsmail Şahin, Salih Çetintaya.

DENETLEME KURULU (ASİL)
Nazmiye Eski, Mustafa Derin, Behçat Acar.

DENETLEME KURULU (YEDEK)
Adnan Güney, Mehmet Akdeniz, Tuncay Arslan.

Kongrede, derneğin kurucu Başkanı Hikmet Erlat’a ‘Onursal Başkan’ sıfatı verildi.

Kongrenin sonunda üyelere hitaben bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Arslan, kuruluşundan bu yana Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği’nin içerisinde yer aldığını belirterek; “Bu dönemde, bundan önce yaptığımız çalışmaları artırarak sürdüreceğiz. Öncelikle Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde, yöremize ait köy düğünü gerçekleştirmek istiyoruz. Kırsal bölgelerimizde eğitim faaliyetlerimize ağırlık vereceğiz. Güz ve Pestil Şenliğimizi tekrarlayacağız. Tüm bu etkinliklerimizde değerli halkımızı da yanımızda görmek bizleri mutlu edecek, şevkimizi artıracaktır. Derneğimizin ikinci olağan kongresine katılan, çeşitli mazeretlerinden dolayı da katılamayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER