Burayı kapatacak olan bizi karşısına alacak

Ereğli´ de balık denince akla gelen ilk yer olan bozahane de hareketli saatler yaşanıyor.

Burayı kapatacak olan bizi karşısına alacak

Ereğli´ de balık denince akla gelen ilk yer olan bozahane de hareketli saatler yaşanıyor. Balıkhane de tezgahların üzerine vatandaşların balık yemeleri için yapılan sundurmaların yıkım kararı ile Su Ürünleri kooperatifinin İl Tarım müdürlüğü tarafından fesih kararı alındığını iddia eden balıkçılar alınan kararlara tepki, gösterdi. Su ürünleri kooperatifinin fesih edilmesi, balık tezgahlarının kapanması ile bir çok insanın aç kalacağını ifade eden balıkçılar, bu duruma izin vermeyeceklerini söylediler. Sundurmalar yapılmasına izin verildiğini ve her tezgah sahibinin 10 ar bin lira masraf yaptıklarını kaydeden Balıkçılar, kararın uygulanması halinde tezgahları benzin dökerek yakacaklarını kaydetti.

BURAYI KAPATACAK OLAN BİN KİŞİYİ KARŞISINA ALACAK

Balıkçılardan Yusuf Baykan balık yemek için gelen vatandaşların yağmurdan ve güneşten etkilenmemesi için sundurmaların yapılmasını İl tarım ve Belediye tarafından izin verildiğini, kendilerinin ekmek parası için çalıştıklarını ve ekmekleri için de her şeyi yapacaklarını söyledi. Baykan konuşmasında Burayı kapatacak olan kişi en az bin kişiyi karşısına alacak dedi. Balıkçılar, yaşananlar karşısında Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan´ın kendilerine sahip çıktığını söylediler.

Balıkçılardan Birol Samet, Su ürünleri kooperatifinin fesih edilmesi durumunda küçük balıkçıların işsiz kalacağını ve büyük sorunların yaşanacağını söyledi. Samet konuşmasında Burada en az 400 kişi ekmek yiyor. Burası birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz dedi.

Su Ürünleri kooperatifi ikinci başkanı Murat Toprak´ da kooperatifin fesih edilmesi durumunda büyük tekneye sahip olan 20 iş veren ile en az 300 kişinin işsiz kalacağını söyledi.

Su ürünleri kooperatifinde bekçi olarak çalışan İrfan Özyağmur, kooperatif tarafında işsiz ve aç gezerken işe alındığını söylerken Onlar sayesinde para kazanıp evime ekmek götürüyorum diyerek göz yaşlarına boğuldu. Tezgah önünde toplanan tezgah sahipleri kararın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda beklemeye başladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER