Bütçe Belli oldu

Bütçe Belli oldu

Bütçe Belli oldu

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi 2017 yılı bütçesini görüştü. Toplantıda, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 78. yılı nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısı, 7. oturumda gerçekleştirilen 2017 yılı bütçe görüşmeleriyle tamamlandı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada; Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum dedi.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımız okundu.

2017 BÜTÇESİ 168 MİLYON TL..

Toplantının tek gündem maddesi olarak, Ereğli Belediyesi’nin 2017 bütçesi ve sonraki iki yılın gelir gider ve bütçe finansmanının sınıflandırılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ele alındı.

Rapora göre, Belediyenin 2017 yılına ait gelirler toplamı 129 milyon 494 bin lira olarak belirlendi. Belediyenin toplam gider bütçesi ise 168 milyon 295 bin lira olarak tespit edildi. Buna göre, 38 Milyon 801 bin liralık açık öngörülüyor. Bu açığın ise İller Bankası’ndan borçlanma yoluyla kapatılması karara bağlandı.

CHP İKİ MADDEYE ÇEKİMSER, BİR MADDEYE RED OYU VERDİ..

Belediye Birimleri bütçesi, madde madde ad okunarak oylanırken, CHP’li üyeler, Belediyenin 168 milyon 295 bin liralık gider bütçesine ve belediyenin sosyal yardımlar için ayırdığı ödenek miktarı oylanırken çekimser oy kullandı. CHP’li üyeler 38 milyon 801 bin liralık açığı ifade eden rapor maddesine ise red oyu verdi.

Raporun müdürlükler ve tasnifle ilgili diğer tüm maddelerinde belediye meclisi oybirliğiyle karar aldı. 2017 yılı Bütçe Kararnamesi ve sonraki iki yılın finansmanının tasnifi ile ilgili raporun kabulü ile 7 gün süren Kasım ayı Belediye Meclisi toplantıları son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER