BÜYÜK FEDAKARLIK

İşsizlik maaşıyla engelli çocuklara tekerlekli sandalye ve koltuk değneği yardımında bulunan yardımsever vatandaş parasız kaldı.

BÜYÜK FEDAKARLIK
gundemeregli.com-İşsizlik maaşıyla engelli çocuklara tekerlekli sandalye ve koltuk değneği yardımında bulunan yardımsever vatandaş parasız kaldı. 

Almanya’dan Zonguldak’a ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleri yardımı için gelen Metin Çam, derneğin ihtiyaçlarının bununla sınırlı olmadığını öğrenince, kendi işsizlik maaşıyla da tekerlekli sandalye alınca parasız kaldı. Almanya’da yaşayan Metin Çam, yakınları ve çevresindekilerden para toplayarak Türkiye’de Spastik Çocuklar Derneği’ne tekerlekli sandalye ve koltuk değneği yardımı yapmak için geldi. Derneğin ihtiyaçlarının daha fazla olduğunu öğrenen Çam, kendi işsizlik maaşıyla da derneğe, koltuk değneği, tekerlekli sandalye, Yürüteç ve galoş giydirme makinesi aldı. Cebinde çok az para kaldığını belirten Çam, birkaç günlük yardımsever bir otel sahibinin misafiri olacağını ve para vermeyeceğini bildirdi.



“CEBİMDE ÇOK AZ PARA KALDI”

Türkiye’ye yardım etmek için geldiğini belirten Çam, şöyle konuştu: “Yakınlarım ve çevremden yardım için para topladım. İhtiyaç sahiplerine verilmesi için tekerlekli sandalye, galoş giydirme makineleri ve çocukların oynamaları için oyuncak aldım. Sonra ihtiyaçların bununla sınırlı olmadığını öğrendim. Kendi işsizlik maaşımdan tekerlekli sandalye, yürüteç ve koltuk değnekleri aldım. Köyümde bulunan bazı camilere de minare lambaları aldım. Cebimde çok az para kaldı. 10 gün daha Türkiye’deyim. Bir otel sahibi benim ettiğim yardımları duymuş, otelinde parasız kalmama izin verdi.” 



“TÜRK İNSANI HAYIRSEVER”

Almanya’dan gelip kendilerine yardım eden Metin Çam’a teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, “Arkadaşımızın işsizlik maaşıyla bu yardımseverliği yapması alkışlanacak bir durum. Kendisine teşekkür ediyorum. Kendisinin şu an cebindeki paranın yetersiz olduğunu öğrendim ve şaşırdım. Türk insanının ne kadar bu konularda duyarlı olduğunu ve dünyanın neresinde olursa olsun hayırsever olduğunu Metin kardeşimiz bir kez daha ispatlamış oldu” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER