Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında anıldı

TürkiyeCumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78.yılında anıldı.10 Kasım’da Ata’nın ölümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ınEreğli İlçesi’nde de törenler düzenlendi.Atatürk Anıtı önündeki törende,çelenkler konuldu, Büyük Önder’in öldüğü saat olan 9’u 5 geçe, 2 dakikalıksaygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, 3 Türk Bayrağıönce göndere çekildi ardından yarıya indirildi.
Aynı anda denizdeki gemiler, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası, belediyehoparlörleri, ambulans ve polis otolarından çalınan siren sesleri ile Ata’yaduyulan saygı belirtildi.
Alanda, 4 adet meşale yakıldı. Buradaki resmi tören sona erdi.

ÇELENK BIRAKTILAR

Belirtilen tören programı dışında CHP Ereğli İlçe Örgütü ve bazı siviltoplum kuruluşlarınca, Anıt’a çelenk bırakıldı. CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı,gurup adına konuşmasında, karşılaşılan bölgesel ve küresel sorunlar karşısındaAtatürk ve O’nun düşünce sistemine ne kadar çok ihtiyaç olduğunu daha da iyianladıklarını söyledi.
Ocakcı, “Yüce Önder Atatürk’ün Türk gençliğine hitabesi ile onu ilke vedevrimleri bugün içinde bulunduğumuz ortamda eşsiz bir yol göstericikonumundadır. Türk Milleti kendisine dayatılan ve ulusal çıkarlarına zararveren hiçbir projeyi kabullenmeyecek; atasından ve tarihinden aldığı güç ileülkesi üzerinden oynan oyunları bozacaktır” dedi.

RESİMLERDE ATATÜRK

Resmi törenin ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte saatAtatürk Kültür Merkezi’nde “Resimlerde Atatürk” isimli serginin açılışıgerçekleştirildi. Kaymakam Nazım Madenoğlu, Vedat Can Sergi Salonu’nda açılıştayaptığı konuşmada, öğrencilere öğütler vererek, “bize Cumhuriyet’i emanet edenMustafa Kemal Atatürk’ün, içimizde ilelebet yaşayacağını, Cumhuriyetimizinsonsuza kadar var olacağını bilmenizi isterim” sözleriye konuştu.

SON ETKİNLİK ERDEMİR’DE

Büyük Önder için düzenlenen bir başka program ise Ereğli Demir ve ÇelikFabrikaları (Erdemir) Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 10.00’da Saygı Duruşu’ndabulunulup, İstiklal Marşı söylendi. İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Haşim Çakır,güne ilişkin konuşmasında 78 yıl önce, Türk Ulus’u, en büyüğünü kaybettiğinisöyledi. Çakır, beden olarak Atatürk’ün kaybedildiğini ancak düşünce Atatürk’ekavuşulduğunu ifade etti.
İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda şiir dalında derece elde eden liseöğrencisi Sevcan Atak’ın okuduğu şiir beğeni ile dinlendi.
Tören, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarda dereceye giren öğrencilereödüllerinin verilmesi, “Atatürk’ün Biyografisi” isimli oratoryo gösterimininizletilmesi ile sona erdi.

MESAJLARLA ANILDI

Bu arada, Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Millvekili FarukÇaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekileri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, 23.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, CHP 23. Dönem Parti Meclisi ÜyesiBuket Müftüoğlu, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Ereğli Ticaret ve SanayiOdası Başkanı Yaşar Tetiker, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf ZiyaOdabaş, GMİS Yönetim Kurulu, Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, eskiADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özkök, yaptıkları yazılı açılamalarla UluÖnder Mustafa Kemal’i andıklarını belirtiler.


Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER