ÇAKIR VE KIR NAHT SERGİSİNİ GEZDİ

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ile ZERÇEV ve ERİŞGEM Başkanı Cevat Kır,Kdz. Ereğli İlçesi’nde sanatçı Yalçın Akın’ın tarafından Abdi İpekçi Sergi salonunda açılan Naht Sergisini gezdi.

ÇAKIR VE KIR NAHT SERGİSİNİ GEZDİ

gundemeregli.com-AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ile ZERÇEV ve ERİŞGEM Başkanı Cevat Kır,Kdz. Ereğli İlçesi’nde sanatçı Yalçın Akın’ın tarafından Abdi İpekçi Sergi salonunda açılan Naht Sergisini gezdi.

Çakır ve Kır beraberinde, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Osman Mahmudoğlu, AK Parti Siyasi İşler Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Işıklı Köyü Muhtarı Hüseyin Engin ile birlikte Emekli Albay Yalçın Akın’ın Naht eserlerinden oluşan sergiyi gezerek bilgi aldı. 134 eserin bulunduğu sergiye adeta hayran kalan heyet, eserleri uzun uzun inc

ÇAKIR ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Bir süre Sanatçı Akın’la sergide ayaküstü sohbet ederek, sergilenen eserlerin yapımı ve süresi hakkında görüş alış-verişinde bulunan Çakır burada yaptığı açıklamasında, Naht Sanatçısı Akın’a övgülere yağdırdı.

Çakır “Gerçekten el emeği göz nuru ile yapılan eserlere hayran kalmamak mümkün değil, değerli sanatçımız, komutanımız uzun uğraşlar sonucunda yaptığı eserler burada sergileyerek, büyük bir özveri örneği göstermiştir. Gösterilen ilgide taktire şayandır. Herkesin buraya gelerek gezmesini tavsiye ediyorum. Yalçın Komutanımızı kutluyorum, ellerine sağlık diyorum. “ diye konuştu.

EN ANLAMLI SERGİ

ERİŞGEM Başkanı Kır ise, Ereğli’de bugüne kadar açılan en anlamlı sergilerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel ve anlamlı bir çalışma ortaya konulmuş tebrik ediyorum. Gerçekten çok beğendim” dedi.

GÖSTERİLEN İLGİYE TEŞEKKÜR

Naht Sanatçısı Akın ise, Sergiye gösterilen ilgiye teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Burada 134 eserden oluşan bir sergi açtık. Sergi salonunun yetersizliğinden dolayı sergileyemediğim parçalarda var. Sergide yazı sitillerine göre bir tasnif yaptık. Bu sergi ile hat ve naht sanatının birleşimini görsel olarak gezenlere sunmuş oluyoruz. Daha detaylı bilgi almak isteyenlere de burada gerekli anlatımlarda bulunacağız. Naht sanatı normal hattatlarımızın yazmış olduğu yazıları birebir ağaç veya benzeri maddeler üzerine aktararak, kıl testeresiyle kesip farklı bir zemin üzerinde sergilenmesinden oluşuyor. Bu yazıyı ağaçtan, metalden, kaplumbağa kabuğundan vb nesnelerden kesebilirsiniz. Burada önemli olan yazının özü ve stiline sadık kalmak. Kısacası hattı farklı bir materyale uygulamaya naht sanatı deniyor. Birbirini tamamlayan sanatlar bunlar. Çevresini süslemeye de tezhib deniyor. Ben nahtı yapıyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER