Çakır´ı ziyaret ettiler

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığına yeninden seçilen M. Fatih Çakır´a ziyaretler.

Çakır´ı ziyaret ettiler
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığına yeninden seçilen M. Fatih Çakır´a ziyaretler.
Parti hizmet binasında Çakır’ı GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen ve yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı ziyaret etti.

İLK ZİYARETİ MUTLU YAPTI

Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve HEMA kömür işletmesinde çalışan bazı madenciler, Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Çakır’dan, HEMA tarafından işletme içinde başlatılan tesis söküm işleminin durdurmasını noktasında yardım istedi.

KANDİLLİ SIKINTI YAŞIYOR

Ziyarette konuşan GMİS Şube Başkanı Mutlu, HEMA’da kömür yıkama tesisinin sökülmesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Lauvar alanının sökülmesinin bundan böyle kömür çıkarılmayacak anlamına geldiğini belirten Mutlu, “Şuanda patron-işveren Hattat Holding, Hema AŞ., daha 5 ay önce belirlemiş olduğu süreci sona doğru götürmeye başlardı. İşçilerimiz tedirgin bir şekilde çalıştırılmaya devam ediliyor. 2’inci Torba Yasa’daki çalışmalar sonlandırılmadı. İşveren buradan da umduğunu bulamadığı için işyerindeki öncelikle lauvar tesisi olmak üzere önemli tesisleri sökerek, buradan Amasra’ya nakletmeye başladı” dedi.

800 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

İşverenin, Torba Yasa ve diğer sorunları gerekçe göstererek işçi çalıştırmamada kararlı olduğunu öne süren Başkan Mutlu, yaklaşık 800 çalışına ile Hema Kandilli Kömür İşletmesinin bölge adına önemli bir saha olduğunu ifade etti. Mutlu, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

“800 kişiyi istihdam eden bir kuruluş, Zonguldak’ta çok büyük önem arz etmektedir. TTK ve Erdemir’den sonra 3. Büyük bir işletmedir. Zaten bölgemizde istihdam sorunu var. Şimdide 800 kişinin işsiz kalması, hem sendika olarak hem de bölgenin bir bireyi olarak rahatsız ediyor. Aylardır, zaman zaman diyalogları geçtik, beraber sergilediğimiz mücadeleler var. Ama biz şuanda, mücadelemizin biraz daha ivme kazanması için, önem arz ettiğini düşünüyoruz. İşverenle görüşmelerimiz oldu anacak tesis sökümünü engelleyemedik. Bu konuda başta Ereğli’miz olmak üzere Zonguldak’ımızdaki tüm STK’ları, siyasi otoriteleri ve halkımızı artık daha duyarlı bir şekilde hareket geçmeye davet ediyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak sizin nezdiniz de olursa daha başarılı olacağına inanıyoruz. Sizlerden yardım istiyoruz.”

ÇAKIR “EREĞLİ’NİN TAHAMÜLÜ YOK”

İşletme müdürü ve Ankara ile görüşmeler yaptığını belirten AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ise işsizlikle mücadeleden Ereğli’de, işçilerin maaşını zamanında öden bir işletmenin de kaybedilmesine tahammülü olmadıklarını söyledi. Yılsonuna kadar çıkması düşünülen bir yasa teklifi olduğunu da anlatan Çakır, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımızın bilgi ve talimatı var. Önümüzdeki hafta bütçe görüşmeleri başlayacak. Bu görüşmelerin hemen ardından ilk sırada yer almasını beklediğimiz bir yasa bu. Yasanın çıkış şekli iyi niyetlidir, yasa daha çok işçi odaklı çıkmıştır ama Hema’nın burada rödovans rakamları ile alakalı özel bir durumu da var. Biz şuna inanıyoruz TTK nasıl sübvanse ediliyorsa ki bu 600 trilyonunu bulan bir sübvanse konusu. Çalışan sayımız 10 bin kişi civarında, yaklaşık 1000 çalışan civarında da Hema var. Tabi işletmenin talebi sübvanse değil ama rödovans rakamı ile alakalı ücret edemeden bir süre istiyor. Masada tartışılmasını ve mümkün mertebe işverene katkı konulmasından yanayız. Sizlerle beraber bu hafta tekrar milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşları nezdinde ben her türlü desteğe varım. Genel Maden İşleri Sendikası olarak her zaman yanınızda oluruz.”

Çakır, hafta sona tekrar Ankara’ya gideceğini ve bu konu üzerinde tekrar görüşmeler yapacağını bildirdi.

MUHTARLAR ÇAKIR’I KUTLADI

Çakır’ı GMİS Armutçuk Şubesinin ardından Ereğli Muhtarlar Derneği yönetimi de ziyaret etti.

Dernek Başkanı Şükrü Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, gerçekleşen kongre sonrası Fatih Çakır Başkanlığı’nda göreve seçilen AK Parti yönetimini kutladıklarını söyledi.

Kendilerinin de yakın zamanda genel kurul geçirdiklerini hatırlatan Kılıç, “seçildiğiniz görevin hayırlı ve uğurlu olması temennilerimizle başarılar diliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımıza inanıyoruz. Ereğli’de ne yapılması gerekiyorsa, muhtarlarımızın da yanınızda olduğunu bilmenizi isterim. Bugüne kadar Ereğli’mize yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçe Başkanı Çakır da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

“Muhtarlarımız, siyasilerin halka hizmette en önemli araçlardan biridir. Sizler de seçilmişler olarak köy ve mahallelerinizi temsil ediyorsunuz. Ereğli’nin dertleri, sorunları halktan size, sizden bize, bizden de yukarıya iletilerek el birliği ile çözüm arayışı içerisindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımızın her türlü talebine cevap vermeye, sorunu çözme noktasında siyasi iradeyi kullanmaya gayret göstereceğiz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum.”

Çakır’ın son ziyaretçileri ise Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen ve yönetim kurulu üyeleriydi.

Karşılıklı görüş alış-verişi şekilde geçen görüşmede, birlik ve beraberlik mesajı verildi, Çakır’a görevinde başarılar dilendi.

İL GENEL MECLİS ÜYELERİDE HAZIR BULUNDU

Çakır’a gerçekleşen ziyarette, AK Parti Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen ve AK Parti Kdz. Ereğli Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER