Çakır’dan müjde

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya ile Armutlucuma bölgesine giderek köy muhtarları ile toplantı yaptı. Çakır ve beraberindekiler bölgedeki yaklaşık 13 köye hizmet vermesi planlanan sağlık ocağı yeri konusunda muhtarların onayını aldı.

Çakır’dan müjde
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya ile Armutlucuma bölgesine giderek köy muhtarları ile toplantı yaptı. Çakır ve beraberindekiler bölgedeki yaklaşık 13 köye hizmet vermesi planlanan sağlık ocağı yeri konusunda muhtarların onayını aldı. 
AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin ile birlikte Armutlucuma’da incelemelerde bulundu. Çakır ve beraberindekileri burada Aydın, Düzpelit, Hacıuslu, İskenderli, Yeniköy, Ortaköy, Sakallar, Yukarıhocalar, Vakıf, Öğberler, Aşağıkayalıdere, Hasbeyler ve Yazıören köylerinin muhtarları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı.

ARMUTLUCUMA’YA 350-400 BİN TL’LİK SAĞLIK OCAĞI

Armutlucuma girişinde ki kıraathanede vatandaşların sorunlarını dinleyen Çakır, bölge halkını yakından ilgilendiren Ereğli-Devrek yolu ile yine bölgenin önemli bir sorunu olan Sağlık Ocağı hakkında bilgilendirme yaptı. Köy muhtarları ile birlikte mevcut sağlık ocağı binası ile yeni sağlık ocağı yapılabileceği düşünülen arazi konusunda mutabık kaldıklarını belirten “Çok zamandır hem Milletvekillerimize hem de bizlere iletilen sağlık ocağı sorununu yerinde görüp, çözüme kavuşturmak üzere Armutlucuma’ya bir ziyaret gerçekleştirdik. Sağlık ocağı sorunuyla ilgili şu an geçici bir yer konusunda muvafakat alınacak, sonra da gösterilen uygun bir araziye bölgemize yakışan sağlık ocağı yapılacak. Sağlık ocağı ile ilgili yerin muvafakatı yetişir ve yatırım programına alınması noktasında süreyi geçirmezsek, yapımını bu yıla yetiştirebiliriz, yetiştiremezsek en geç önümüzdeki sene içerisinde bu sorunu çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Bu süre zarfında, geçici süre hizmet vermek için muhtarlık bir yer verecek. Buraya yapacağımız sağlık ocağının maliyeti 350-400 bin TL civarında. Biz, bir kez yapalım, dört dörtlük yapalım diyoruz. Bu bölgenin bir daha böyle bir sağlık sorunu yaşamayacağı şekilde bir sağlık ocağı yapmak istiyoruz. Mevcut sağlık ocağının dere yatağında olması ve inceleyen teknik ekibin uygun rapor vermemesi nedeniyle burada şu an sağlık hizmeti verilemiyor. Bunun için hemen harekete geçtik ve civardaki tüm köylerimizin muhtarlarını bir araya getirdik. Hepsinin kabul edeceği bir yer olsun istiyoruz. Muhtarlarımızdan bu güne kadar farklı yerler söyleyen vardı, hepsini bir araya getirerek en uygun yeri bulduk. Sağlık Ocağımız, 11 köyümüze ve yaklaşık 3 bin vatandaşımıza hizmet verecek. Böylece Armutlucuma bölgesinin de sağlık alanındaki bu eksikliğini gidermiş olacağız” dedi.

“EREĞLİ-DEVREK YOLU 2018’DE BİTECEK”

İskenderli Köprüsü ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağını dile getiren Çakır, Ereğli-Devrek Karayolu’nun da yine bu yıl yeniden ihale edileceğini dile getirdi. Çakır sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ereğli-Devrek yolunun bu sene yeniden ihaleye çıkacağını, Sayın Bakanımızdan ve Sayın Karayolları Genel Müdürümüzden aldığımız bilgiler doğrultusunda en geç 2018 yılında bitirileceğine dair de görüşlerimizi ifade ettik. Ereğli-Devrek yolu, bu bölgede yaşayan insanlarımız için gerçekten çok önemli. Bu yoldan dolayı, şehirde yüksek kiralarla oturmak zorunda kalanlar olabiliyor. Çocuklarının okulu için şehre taşınmak zorunda kalanlar olabiliyor. İşsizlik gittikçe artıyor. Ama o bölge, şehre daha kolay ulaşılabilir bir yol olduğu zaman çok daha değerlenecektir. Bu da bölgeye hem istihdam hem de nüfusun o bölgede kalması anlamında büyük bir katkı sunacaktır. Bundan dolayı bu yolu çok önemsiyoruz. İhale ile ilgili net bir tarih veremiyorum. Mevcutta bu yolun ihalesini alan iki firmanın son bir ödenekleri kaldı. Bu ödeneklerin tamamlanması ile birlikte firmaların iş sözleşmeleri de bitmiş olacak. Bunun akabinde tekrar daha büyük firmaların girmesini sağlayacak tek bir ihale yapılacak. Bu sene ihalesi tamamlanıp, Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi inşallah 2018 yılında bu yolu hizmete açmayı düşünüyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER