Çalık; “Durmak yok, yola devam”

Yaraşlı Yörük köyü muhtarı İbrahim Çalık,”Muhtarlık görevine geldiği kısa sürede çok işler yaptığını belirterek, “Bizler enkaz devraldık, bu enkazı yavaş yavaş kaldırmaya başladık” dedi.

Çalık; “Durmak yok, yola devam”

Yaraşlı Yörük köyü muhtarı İbrahim Çalık,”Muhtarlık görevine geldiği kısa sürede çok işler yaptığını belirterek, “Bizler enkaz devraldık, bu enkazı yavaş yavaş kaldırmaya başladık” dedi.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Yaraşlı Yörük köyünün yeni muhtarı seçilen Çalık, görevi devraldığından bu yana köylerinin 3 defa sel felaketi atlattığını, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın, Bölge Milletvekili Prof Dr. Ercan Canda’nın, Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın, Belediye Başkanı Opr Dr. Hüseyin Uysal’ın ve meclis üyelerinin destekleri ile bu işin üstesinden geldiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

“VATANDAŞIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK”

Muhtarlık mührünü alır almaz yaptığı icraatlardan bahseden Çalık konuşmasında şunları söyledi; “Elime Mührü alır almaz, ilk imzam tuvalet alt giderlerinin projelerini yaptırdım. Suyun şebeke hattının değişmesini, atıl durumda olan okulu Milli Eğitimden devralıp, köyümüze Sağlık Ocağı ve Sosyal Tesisler olarak yapılması konusunda çalışmalar başlattık, köyümüzün yollarının parkesinin ölçümünü yaptık, camilerimiz’ den birinin dış kaplamasını yaptık, en önemli olanı ise köyümüzün 4 yıldır olan su sorununu çözdük, bununla ilgili borç vardı onu üstlendik, vatandaşımıza söz verdik bunu yerine getirdik, yani kısacası verdiğimiz sözün arkasında durduk,

“İŞİMİZ ÇOK, HEDEFİMİZ ÇOK”

Elektrik borcunu kredi çekerek ödediklerini ifade eden Çalık konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Elektrik borcunu kredi ile ödedik, vatandaşımız da abone başı 20 TL vererek ilk taksitini ödedik,15 yıldır evine su akmayan vatandaşımız bizlere dua ediyor, onların duası bizlere yeter, eğitime açık olan okulumuz müteahhit’e verildi. Camilerimizin keşfi için komple İl’e dilekçe yazdık, camilerimizde sıkıntı vardı. Futbol sahamızı faaliyete geçirdik, turnuvalar için bu yıla yetiştiremedik ama önümüzdeki yıl burada turnuvalar düzenleyip, gelirini yine köyümüz için harcayacağız, bazı ara mahallerimizin yolları vardı sel’den zarar gördü, betonlaşması için dilekçe verdim, yani işimiz çok, hedef çok, durmak yok yola devam, çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“KÖYÜMÜZ HİZMETE Aǔ

Yaraşlı Yörük köyü’nün hizmete aç olduğuna vurgu yapan Çalık, “Köyümüzde yaşayan en yaşlı vatandaşlarımız bile bu kadar kısa zamanda yapılan işi daha önce Yaraşlı köyünde görmediklerini ifade ediyorlar. Muhtarlığı devraldım 3 defa sel felaketi yaşadım bunu herkes biliyor. Bunun altından köylü vatandaşlarımızın yardımlarıyla elbirliği ile üstesinden geldik, bizde muhtar veya heyet düşüncesi yok, hepimiz muhtarız, hepimiz heyetiz bu düşünce ile hareket edip birlik beraberliğimizi ortaya koyuyoruz, daha işin başındayız, köyümüze daha çok hizmetler getireceğiz “dedi.

“YARAŞLI YÖRÜK KÖYÜ HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çalık son olarak ise, Allah bin kere razı olsun, Sayın Bölge Milletvekilimiz Prof Dr. Ercan Candan, Zonguldak Valimiz Ali Kaban, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Opr Dr.Hüseyin Uysal ve meclis üyelerinden Allah bin kere razı olsun, Beni yalnız bırakmadılar, Tüm Yaraşlı Yörük köyü olarak kendilerine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER