Çalışma koşulları son derece riskli hale geldi

Çalışma koşulları son derece riskli hale geldi

Çalışma koşulları son derece riskli hale geldi

Genel Madenİşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 1 Kasım 2016tarihinde Sendika Genel Merkezi’nde Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığındatoplandı. Toplantı sonrasında açıklanan sonuç bildirisinde su görüşlere yerverildi; “Ülkemizdeki, bölgemizdeki ve Zonguldak’taki gelişmeleri yakındantakip eden Sendikamız Genel Merkez Yönetimi ve Başkanlar Kurulumuz, örgütlüolduğumuz Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu’nda(MTA), öncelikle iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin hiçbir şart altındaaksatılmaması için, üretimin arttırılması ve verimli çalışmanın sağlanması içintüm gücüyle çalışmaktadır. Örgütlü olduğumuz özel sektör işyerlerinde de aynışekilde üyelerimizin iş güvenliği ortamında ve insanca yaşam koşullarındaçalışması için mücadelemiz devam ediyor. Özel sektördeki üyelerimizeuygulanmayan toplu iş sözleşmesi maddelerinin mahkeme sürecini yakından takipediyoruz. Başkanlar Kurulumuz; Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesigirişimlerine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gösterdiğitavrını aynı şekilde sürdürmektedir. Biz özelleştirme düşüncesinin askıyaalınmasının yeterli olmadığını, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na acilen işçialınması gerektiğini her ortamda tüm ilgililere anlatmaya devam edeceğiz. Çünküişçi eksikliği nedeniyle çalışma koşulları son derece riskli hale gelmiştir.

Aynı şekildeMaden Tetkik Arama Kurumu’nda da işçi açıklarının giderilmesi ve kurumun dahaaktif hale getirilmesi gerekiyor. Başkanlar Kurulumuz; Uluslararasıilişkilerdeki gerginleşme, ekonomideki bozulma ve kur artışları nedeniyleTürkiye’nin her zamankinden daha fazla doğal kaynaklarını kullanmak zorundaolduğunu ve süratle üretimin arttırılması gerektiğini bilerek, işçieksiklerinin giderilmesi yolunda ısrarla mücadelesini sürdürecektir. BaşkanlarKurulumuz; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ilgilibakanlıklar ve muhalefet parti genel başkanlıkları ile ilişkilerini sürdürmekve öncelikle Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu gündeme aldırmak için çalışmalarınadevam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ile olumlu birgörüşme yapılmış olup diğer randevu taleplerimize cevap bekliyoruz.

BaşkanlarKurulumuz; Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi MadenMühendisliği Bölümü tarafından hazırlanmakta olan Türkiye Taşkömürü KurumuRaporu’nu en kısa sürede tüm ilgililere ulaştıracaktır. Başkanlar Kurulumuz;Ege Bölgesinde başlatılan ve bir işyerinde yetki alınmasıyla devam edenörgütlenme çalışmalarının başta Karadeniz olmak üzere diğer bölgelerde desürdürülmesi kararını almıştır.Başkanlar Kurulumuz; Çeşitli vesilelerlesendikada sorun yaratmak, maden işçilerinin örgütlü mücadelesini zaafa uğratmakisteyen girişimler karşısında tek yürek, tek ses olarak mücadelesinikararlılıkla sürdürecektir. Her zamankinden daha çok birlik, beraberlik vedayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Başkanlar Kurulumuz, Genel Madenİşçileri Sendikası’nda ve emek cephesinde her türlü ayrımcılığa karşı mücadeleedecektir. Başkanlar Kurulumuz; Ülke genelinde devam eden FETÖ soruşturmalarınıve Kanun Hükmündeki Kararnameleri yakından takip etmektedir. Türkiye TaşkömürüKurumu’nda 15 işçi, 20 memur toplam 35 çalışanın işine son verilmiş, 30 çalışanda açığa alınmış durumdadır. Emekçi kardeşlerimizin mağduriyetine en kısasürede son vermek adına hukuksal süreç süratle tamamlanmalıdır. BaşkanlarKurulumuz; TTK’da 27. Dönem ve MTA’da 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi içinkomisyon oluşturulması ve öncelikle işçi arkadaşlarımıza yönelik yapılan anketçalışmasının değerlendirilerek toplu sözleşme taslaklarının hazırlanmasıkararını almıştır.


Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER