Çalışmalar sürüyor

Karadeniz Ereğli Belediyesi, belediye yeni katılan mahallerden Hamzavakıflı’da ihaleye çıkarttığı yol, kanalizasyon, asfalt ve istinat duvarı ve betonlama çalışmalarına başladı.

Çalışmalar sürüyor

Karadeniz Ereğli Belediyesi, belediyeyeni katılan mahallerden Hamzavakıflı’da ihaleye çıkarttığı yol, kanalizasyon,asfalt ve istinat duvarı ve betonlama çalışmalarına başladı. AkarcaMahallesi’nde ise yağmurlama ve şebeke suyu yenilenme çalışmaları sürerken yıliçinde 3 mahallenin ise şebekeleri değiştiriliyor.

HamzavakıflıMahallesi Çolaklar Altı Mahallesinde bulunan Mahyalar İlkokulu’nun çevresininbetonunu döken Kdz. Ereğli Belediyesi, Çolaklaraltı yolunun da kanalizasyonuyaptıktan sonra yolun asfaltlama çalışmalarına başlıyor. Mahalle Muhtarı ErcanRecep Demir, belediyenin mahalleleriyle ilgili çalışmalarını hızlandırdığınıbelirterek, “Belediyemizden bazı hizmetler istedik şu an yapılıyor. Organize SanayiBölgesi’ne giden yolumuzda beton duvar ile yol kenarlarına dolgu istedikyapıldı.

SPOR PARKI, BETON DUVAR, ASFALTVE KANALİZASYON

700metre uzunluğunda Atık İstasyonu yolunu açan belediye, buranın da çakıllamasınıyaptı. Çolaklar Altı Camiinin etrafında spor parkı istedik. Onunda hafriyat veçevre düzenlemesi çalışmaları sürüyor. Daha yapılmasını istediğimiz ancakyapılmayan ve yarım kalan işlerimiz bir bir tamamlanıyor.

MAHALLE HALKI BELEDİYENİNÇALIŞMALARINDAN MEMNUN

AKParti, belediyeyi aldıktan sonra bu tür çalışmalar hızlandı. Ayrıca mezarlıkiçin de yer istedik olumlu bakıldı. Mahalle halkımız belediyenin çalışmalardanmemnun. Ben mahallemizin adına Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a ve ekibinebizlere verdikleri hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

8 KİLOMETRELİK YAĞMURLAMA VEŞEBEKE HATTI DEĞİŞİYOR

Öteyandan Akarca Mahallesi mevkiinde eskiyen su hatları ile yağmurlama hatlarıdeğişiyor. 2 kilometre yağmur suyu ve 3,5 kilometre içme ve kullanma suyuhattını değiştiren Belediye Su ve Kanalizayon Müdürlüğü ekipleri, eskiyen AÇVve PVC boru hatlarının yeni polietilen borularla değiştirilmeye başladığınıbildirdi.

AKARCA, BAĞLIK, KIŞLA VESÜLEYMANBEYLER MAHALLELERİ

Çalışmalarsonrası kayıp ve kaçak su oranın azaltılarak hem abonelere daha temiz vesağlıklı su verilmesinin sağlanacağı ifade ediliyor. Toplamda 8 kilometrelikYağmurlama ve İçme Suyu abone ve bina hatlarını kapsayan ihale kapsamındaAkarca’nın ardından Bağlık, Kışla ve Süleymanlar Mahallesinde çalışmalarınyapılacağı belirtiliyor. 

YENİ HASTANEYE KALDIRIM VEMERDİVEN, KIŞLAYA DUVAR

Öteyandan Akarca’daki yağmurlama ve içme suyu hatlarının değişmesinin ardından sözkonusu kanalların kapatılacağını belirten Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Ömerlimevkiindeki Yeni Ereğli Devlet Hastanesi’nde de kaldırım ve merdiven yapmaçalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. Ayrıca selden zarar gören Kışla SanayiSitesi’ndeki istinat duvarının da tamirine başlandığı ifade edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER