Camimiz 5 bin kişilik olacak

Camimiz 5 bin kişilik olacak

Camimiz 5 bin kişilik olacak

Kdz.Ereğli’de hafızlıklarını tamamlayan kızöğrencilerin taç giyme töreninde Kent Meydanına yapılacak cami projesiyleilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Kent Meydanınayapacağımız cami 5 bin kişilik olacak’ dedi.

Kdz.Ereğli’de, hafızlığıtamamlayan 15 kız öğrenci için taç giyme töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezindedüzenlenen törene, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi SevimUysal, Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Ereğli İlçe Müftü yardımcısıİzzettin Aşan, , Kur’an kursu hocaları, din görevlileri, hafızlar ve ailelerikatıldı.

“CAMİMİZ 5 BİN KİŞİLİK OLACAK”

Törende, hafızlıklarınıtamamlayan 15 kız öğrenciyi tebrik eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,“Sizleri yetiştiren hocaları, anne ve babalarınızı kutluyorum. Sizlerehayatınız boyunca başarılar diliyorum, yolunuz hep açık olsun” dedi.

Kent Meydanına yapılacakcami projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Uysal; “Geçtiğimiz yılKutlu Doğum Haftası kutlamalarında da söylemiştim. Özellikle nüfusun yoğun olduğumerkeze büyük bir cami yapacağız. Bununla ilgili 1,5 yıldır sürençalışmalarımızı tamamladık ve geçtiğimiz ay meclisten de kararını çıkartarakKent Meydanı projemizin olduğu bölgeye büyük bir cami yapacağız. Yapılan projeçalışmalarından sonra burada sizlerin huzurunuzda söylüyorum, bu camimiz 5 binkişilik olacak. Mimarisi üzerindeki çalışmalarımızda son aşamaya geldi. Hemkadınlarımız, hem erkeklerimiz için asansörü de olan, Ereğli’ye çok yakışacakbir cami yapacağız. Kent Meydanı projemiz bu cami ile taçlanmış olacak” dedi.

Başkan Uysal’ın buaçıklamaları, salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı. Konuşmalarınardından eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazananöğrencilere sertifika ve hediyeleri verildi. Öğrencilerin Kuran tilavetiyapmasının ardından Hafızlık Taç Giyme töreni gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER