Camiyi kapatıp yıllık izine çıkan imama soruşturma

Camiyi kapatıp yıllık izine çıkan imama soruşturma

Camiyi kapatıp yıllık izine çıkan imama soruşturma
Karabükün Safranbolu ilçesinde, caminin kapısına, ’Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır’ notu asan imam hakkında soruşturma başlatıldı.

Safranbolu’da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, gezisi sırasında tarihi caminin kapısında yazan ‘Yıllık iznimi kullandığım için cami ibate kapalıdır” yazısını görünce tepki gösterdi.

Vali Aktaş, önceki gün Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte Kurtköyde bulunan TOKİ konutları ve geçen Pazartesi günü yanan 150 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulundu. Ardından Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilen Muallimler Birliği binasını inceleyen Vali Aktaş, binanın yanındaki Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında Eski Caminin kapısında asılı olan, Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır yazısını gördü. Bu yazı karşısında sinirlenen ve korumalarına yazıyı kaldırtan Vali Aktaş, Böyle bir şey olabilir mi, Allahın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım dedi.

Valinin talimatı ile İlçe Müftüsü Hasan Güneş camiye gelerek ibadete açtı.

“Tahkikat başlatıldı”

Karabük Müftüsü Halil Bektaş, Safranbolu İlçe Müftülüğüne tahkikat başlatılması için talimat verdiklerini söyleyerek, “Hiçbir camimiz ibadete kapalı tutulmaz. Yıllık izne ayrılan cami imam Cemil Başak’ın yerine mutlaka ilçe müftülüğü tarafından görevlendirme yapılır. Burada bir aksaklık olduğu ortaya çıkıyor. Hiçbir cami görevlimiz, Ben izine gittiğim için camiyi kapatıyorum deme hakkına sahip değil. Bu nedenle izne çıkan imamın yerine görevlendirme yapıldı mı, yapılmadı mı? Yapıldıysa cami hangi vakitlerde neden kapalıydı bunun araştırılmasını ve aksaklığın nereden kaynaklandığını, nasıl bir olumsuzluk çıktığının araştırılması için İlçe müftülüğümüze tahkikat başlatılması için talimat verdik. Çıkan sonuca göre de aksaklık kim tarafından yapıldıysa gerekli soruşturma başlatılacak” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER