Candan sorunu çözdü,işçiler iş başı yapacak

Kdz Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi´ndeki özel maden ocağında çalışan işçilerin başlattığı eylem sona erdi.

Candan sorunu çözdü,işçiler iş başı yapacak
 
Kdz Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi´ndeki özel maden ocağında çalışan işçilerin başlattığı eylem  sona erdi. Türkiye Büyük Millet Meclis´i Toplantı Salonunda bir araya gelen taraflar, masadan uzlaşı ile ayrıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan (TTK) kiraladığı sahada üretim yapan HEMA Kömür İşletmeleri A.Ş. iş gücü fazlalığı nedeniyle 730 işçiden 18´inin işten çıkarılmasına yönelik diğer işçilerin başlattığı iş bırakma eylemi son buldu.AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan’ın  dün  yaptığı davet üzerine Bu sabah (Cuma) 16 HEMA ’da çalışan Maden işçisi ile birlikte Ankara’ya giden Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu açıklamalarda bulundu.

“İŞTEN ÇIKARTILAN 18 İŞÇİ, İŞBAŞI YAPACAK”

HATTAT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’ın Meclis Toplantı Salonu’nun da AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve 16 işçi ile telekonferans yoluyla konuştuğunu söyleyen GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu toplantının 1,5 saat sürdüğünü ifade etti. Eylemin, şuan için durdurulduğunu kaydeden Mutlu, şunları söyledi; “İşten atılmalar şuan için durduruldu. TTK ve HATTAT arasındaki görüşmeler devam edecek. Ercan Bey’in çabaları ile şuan işten atılmalar durduruldu. Bundan sonraki görüşmelerde, TTK ile HATTAT arasında sorularla alakalı çözüm aranacak. Toplantı yeni bitti. İşten atılmalar, görüşmeler devam edinceye kadar durduruldu.
İşçilerimiz rahat edebilir. Eylem şuan için sona erdi. İşçi arkadaşlarımıza haber verdik, 4-12 vardiyası çalışmaya başladı. İşten çıkartılan 18 arkadaşımızda çalışmalarına başlayacaklar.
Ercan Bey, telefonla bizzat arayarak bu işi burada bitirmeden toplantının bitmeyeceğini ifade ederek bu işi çözdü.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER