Çatalağzılılar termik santrale “hayır” dedi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde inşa edilecek ek termik santrale ilişkin ÇED toplantısında ‘halk istemiyor’ şeklinde tutanak tutuldu.

Çatalağzılılar termik santrale “hayır” dedi
Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde inşa edilecek ek termik santrale ilişkin ÇED toplantısında ‘halk istemiyor’ şeklinde tutanak tutuldu.
Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde yapımı planlanan ek termik santral projesi için ÇED toplantısına belde halkı ve Zonguldaklı vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Toplantıya, ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Gülay Yelekçi Arslan, Kemal Zeybek, Yıldız Biçer, Barış Karadeniz, Uğur Bayraktutan, Ünal Demirtaş, Şerafettin Turpçu ve MHP Milletvekili Zeki Çakan katıldı.
Çatalağzı beldesine ait toplantı salonunda milletvekilleri ve yetkililer toplantı halindeyken dışarıda bekleyen halk slogan ve ıslıklarla termik santrale karşı oldukları mesajını verdi. Bazı vatandaşlar da içeriye girmek isteyince kapıda arbede yaşandı. Zaman zaman renkli görüntülerin yaşandığı protestoda bir vatandaş ise kefen giyerek çatıya çıktı.
Çatalağzı beldesinde yaşayan ve mevcut termik santral sebebiyle sağlığının bozulduğunu söyleyen 73 yaşındaki Ayşe Yılmaz, “Burası yaşanacak yer değil. Burada rezillik, kepazelik, ölüm var, yaşamak yok. Benim çocuklarım hasta oldu. Ben zaten hastayım. Bu memleket bizi hasta etti” ifadelerini kullandı.
Toplantının gerçekleşmesinin ardından tutulan tutanak dışarıda bekleyenlerin içeriye alınmasıyla birlikte okundu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Temsilcisinin okuduğu tutanakta, “Toplantı salonu önünde yöre halkının yoğun bir şekilde projeyi istemediği yönünde beyanları olmuş ve termik santraller konusunda bilgi sahibi oldukları ve zararlarını yaşayarak öğrendiklerini ifade etmişlerdir. Projeyi istemedikleri gibi yeni lisans müracaatları ve kapasite artırımı ile ilgili olarak da istemedikleri açık ve net olarak edilmiştir. Bu itibarla toplantı bitirilmiştir” şeklinde açıklamalar yer aldı. 
Tutanağın okunmasının ardından salonda toplanan milletvekilleri ve vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.
Tutanağın okunmasının ardından kalabalığa seslenene Ağbaba, “Bu onurlu mücadelemizde, başarılı olmamız gerekiyor. Doğa bizden intikamını almadan bizim bu sisteme karşı çıkmamız gerekiyor. Hiç kimse kusura bakmasın birileri zenginleşecek diye, birilerinin kesesi dolacak diye bizim insanlarımızı kimsenin kanser etmeye, öldürmeye hakkı yok. Bu topraklar sonradan zenginleşenlerin toprakları değil. Bu topraklarda sizlerin dedeleri, babaları yaşadı. Bu topraklarda sizin torunlarınız yaşayacak. Hep beraber bu mücadele bir olacağız” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER