Çatısız evin çocukları topluma kazandırılıyor

Kdz.Ereğli´de Masum Eller Kirlenmesin projesi kapsamında,dilencilik yapan, araç önlerini keserek para toplayan çocukların topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Çatısız evin çocukları topluma kazandırılıyor

Kdz.Ereğli´de Masum Eller Kirlenmesin projesi kapsamında,dilencilik yapan, araç önlerini keserek para toplayan çocukların topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Ereğli Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, ilgili kurumların desteğiyle belirlenen 12 çocuğun ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda eğitim-öğretimine ara veren 4 öğrencinin okula dönmesisağlandı,sağlık problemi yaşayan bir çocuk ise Ereğli Devlet Hastanesi´ne yatırıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yardımyapılan ailelere, çocuklarını okuldan almamaları, bir daha dilencilik yaptırmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta dilenen ve dilendirilen çocukların topluma kazandırılması için başlatılan projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Çalışmaların hızlı şekilde sürdüğünü anlatan Çay, Çocuklarımızı sokağa iten alışkanlıkları belirleyipbunları bertaraf edeceğiz. Eğer belirlenen aileler alınan tedbirlere rağmen çocukları sokakta dilendirmeye veçalıştırılmaya devam ederlerse yavrularını yetiştirme yurtlarına alacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve donanımlı olarak yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

- Sağlık problemi yaşayan çocuğa deva oldular

Projenin uygulanmasına yönelik çalışmaları yürüten çocuk şube bürosu ekiplerinin sağlık problemi yaşadığını öğrenmeleri üzerine hastaneye kaldırdığı 14 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Kuru,boğazındaki kist nedeniyle konuşma güçlü çektiğini, imkansızlıklardan dolayı tedavisini yaptıramadığını belirtti.

Polis ekiplerinin sorunuyla yakından ilgilendiğini, kendisini hastaneye getirdiğini anlatan Kuru, Allah razı olsun hepsinden, onlar sayesinde okula da devam ediyorum. Biz daha önce arkadaşlarımızlagelin arabalarının önünü kesiyor, para topluyorduk. Oradan bu sürece geldik. Çocuk Büro Amirliği benimle yakından ilgilendi. Her türlü ihtiyacımı karşılamalarının yanı sıratedavimi de yaptırıyorlar. Artıkaraba önlerinikesmeyeceğim” diye konuştu.

Anne Naciye Kuru ise eşinin işsiz olduğunu, SYDV´denyardım aldıklarını belirtti.

Çocuğunun eğitim masraflarını devletin karşıladığını dile getiren Kuru, oğlunun sağlık durumuyla da yakından ilgilenildiğini, proje sayesinde sokaktan kurtarılan evladınınbir süre hastanede tedavi göreceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 06:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
umut
umut - 10 yıl Önce

emniyet müdürüm süper bır ınsan bu adamı sevmıyenler bı kendılerıne baksınlar bence

SIRADAKİ HABER