Çaturoğlu Bakan Alaboyan ile 15 günde ikinci görüşmeyi yaptı

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde yeniden AK Parti’den 2. Sıra Zonguldak Milletvekili Adayı gösterilen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, son 15 gün içinde, ikinci kez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile makamında görüştü.

Çaturoğlu Bakan Alaboyan ile 15 günde ikinci görüşmeyi yaptı

HABERMERKEZİ-1 Kasım Pazar günü yapılacak olan genelseçimlerde yeniden AK Parti’den 2. Sıra Zonguldak Milletvekili Adayı gösterilenAK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, son 15 gün içinde, ikinci kez Enerjive Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile makamında görüştü.

Beraberinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı ZekiTosun ve Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Enerji ve TabiiKaynaklar Bakanı Alaboyun’un Bakanlıktaki makamına giden Çaturoğlu,  Zonguldak ve ilçelerinin sorunlarını ilkelden Bakan Alaboyun’a bir kez daha iletti.

KÖMÜRSEKTÖRÜNÜN SORUNLARI AŞILIYOR

Oldukça verimli geçen görüşmeyi değerlendirenÇaturoğlu, kömür sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarınısöyledi.

Bakan Alaboyun’la son 15 günde ikinci ziyaretigerçekleştirdiklerine de dikkat çeken Çaturoğlu şunları söyledi:

“Sorunlarımızı Ankara’ya taşımayı sürdürüyoruz.Takip edilmesi gereken sorunları takip ediyor, çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz.Son torba yasa ile özel kömür ocaklarının artan üretim maliyetlerinin bir kısmınınödenmesi daha önce bakanlıkça kabul edilmişti. Sektörün içinde bulunduğusıkıntıları aşmak ve geri kalan kısım maliyetlerinin ödenmesi için ZonguldakTicaret ve Sanayi Odası ile birlikte üreticilerimizin yapmış olduğu çalışmayısunduk. Torba yasa çıktığı tarihten itibaren de kesinleşen maliyet farklarıişletmecilere ödenecek.

“ENERJİNAKİL HATLARININ YER ALTINA ALINMASI İÇİN TEKLİF VERDİ”

Ayrıca yine büyük önem verdiğimiz diğer birproje olan Kdz Ereğli ve Gökçebey ilçeleri ile Çaydeğirmeni beldesinin enerjinakil hatlarının tamamının yer altına alınması için belediyelerimizintaleplerini içeren dosyayı Sayın Bakanımıza ilettik veyatırım programına alınmasını istedik.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER