Çaturoğlu, emeklilere yönelik konut çalışmaları hakkında bilgi aldı

Çaturoğlu emeklilere yönelik konut çalışmaları hakkında bilgi aldı

Çaturoğlu, emeklilere yönelik konut çalışmaları hakkında bilgi aldı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,TOKİ Başkanlığından Alaplı, Ereğli ve Çaydeğirmeninde emeklilere yönelik konut çalışmalarıhakkında bilgi aldı.

Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “TOKİBaşkanlığının Ülke genelinde emeklilerimize yönelik özel uygulama projesikapsamında ilimizden de müracaatlar olmuş, bunlardan projeleri tamamlananKdz.Ereğli ve Devrek Çaydeğirmeni’nde 13-30 Haziran 2016 tarihleri arasındaT.C. Ziraat Bankası aracılığı ile talepler toplanmıştır. 30 Haziran 2016itibariyle Kdz.Ereğli’de 204 konut için 2.627, Çaydeğirmeni’nde ise 324 konutiçin 1.160 müracaat olmuş ve daha önceden planlandığı üzere 01 Ağustos 2016tarihinde Noter tarafından kuraları çekilecektir.

TOKİ Başkanlığı imar ve proje çalışmaları kapsamındaKdz.Ereğli için 200 konut, Çaydeğirmeni için ise 324 konut yapılmasını planlamıştı.Ancak, biz bu sayıların az olduğunu ve artırılması yönündeki taleplerimiziTOKİ’ye iletmiştik. TOKİ İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi ile yaptığımızson görüşmede Kdz.Ereğli için 334 konuta çıkarıldığını belirttiler. Biz yine busayının az olduğunu ve müracaat sayısının oldukça fazla olduğunu tekrarilettik.

Diğer taraftan Kdz.Ereğli Belediyesiyle de görüşerek buçalışmanın içerisinde olmalarını ve TOKİ ile bir araya gelerek bu sayınınartırılması yönünde çalışma yapmaları gerektiğini ilettik. Önümüzdeki haftaEreğli Belediyesi ve TOKİ yetkilileri bir araya gelerek çalışmalarıhızlandıracaklar. Arzumuz Kdz.Ereğli ve Çaydeğirmeni’nde konut sayılarınınartırılmasıdır.

Alaplı’da ise emeklilerimize yönelik yapılacakkonutlar için bulunan arsanın uygun olup olmadığı hususunda önümüzdeki günlerdeTOKİden bir ekip gelerek çalışma yapacaklar. Çalışma tamamlandıktan sonrayeniden girişim de bulunacağız

 


 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER