Çaturoğlu, Zonguldak’ın sağlık yatırımları için Sağlık Bakanlığı’na gitti

Çaturoğlu, Zonguldak’ın sağlık yatırımları için Sağlık Bakanlığı’na gitti

Çaturoğlu, Zonguldak’ın sağlık yatırımları için Sağlık Bakanlığı’na gitti

AK Parti ZonguldakMilletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak’tadevam eden sağlık yatırımları ile 2017 yılı yatırım programına alınacak sağlıkyatırımlarını görüşmek üzere Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel MüdürüKadir Serdar Taflanı Ziyaret ettiğini ve Zonguldak’ın sağlık yatırımlarıüzerinde verimli bir çalışma yaptıklarını belirtti. Milletvekili Çaturoğlu,yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde yaptığımbasın açıklamamda TOKİ tarafından ihalesi yapılan ve %3 seviyelerinde bulunan400 yataklı Zonguldak Devlet Hastanesinin yerinin değişeceğini ve yeni arsaarayışında olduğumuz belirtmiştim. Girişimlerim sonucunda Sağlık BakanlığıSağlık Yatırımlar Genel Müdürlüğünden bir heyet dün Zonguldak’a gelerek İlBaşkanımız Zeki Tosun’un nezaretinde, belirlenen arsalar üzerinde çalışmalarınıyaptılar ve raporlarını en kısa zamanda Genel Müdüre sunacaklar. Söz verdiğimgibi konuyu yakından takip ederek en uygun yeri belirleyeceğiz ve Zonguldak’ınhastane yer konusunu inşallah en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.

Yine Kilimli ilçemize de bir Hastanekazandırmak için girişimlerimiz devam etmektedir. Kilimli Semt Polikliniğininbulunduğu yere hastane yapılabilmesi için öncelikle arsa problemini çözümekavuşturmamız gerekiyordu. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ilegörüşerek arsanın Sağlık Bakanlığına devrini sağladık ve arsa problemini çözmüşolduk. Kilimli İlçe Hastanesini 2017 yılı yatırım programına alınmasını teklifettik. İnşallah Kilimli İlçemize de bir hastane kazandırmanın gayretiiçerisindeyiz. Diğer taraftan 2016 yılı sağlık yatırım programına alınan Alaplı50 yataklı hastanesinin zemin etüt ve proje çalışmaları devam etmektedir. Enkısa zamanda ihaleye çıkarılacaktır. Ayrıca, Zonguldak Merkez, Ereğli veÇaycuma Sağlıklı Yaşam merkezleri (butik hastaneler) ile 20 ünite olarakkiralık yerde hizmet veren Kdz.Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 30 üniteliolarak bu yıl içerisinde ihaleleri yapılacaktır.

Öte yandan İlimizde112 Acil Sağlık Hizmetleri, Aile Sağlığı Merkezleri ile Sağlıklı YaşamMerkezlerinin 2017 yılı yatırım programına alınması ve sayılarının artırılmasıiçinde girişimlerimiz devam etmektedir. İnşallah İl ve ilçelerimizde busayıları da artırmış olacağız. Halkımızın sağlık hizmetlerinden daha çokfaydalanması gayreti içerisindeyiz. Kimsenin endişesi olmasın. Sağlıksorunlarını yakından takip ediyoruz ve hepsini tek tek çözüme kavuşturacağız. SağlıkYatırımları Genel Müdürü Sayın Taflan ile çok verimli bir çalışma yaptık.İlimize ve şahsıma göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendilerine çok teşekkürediyorum.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER