Çaturoğlu´ndan Oyak Genel Müdürü Erdem´e ziyaret

Çaturoğlu´ndan Oyak Genel Müdürü Erdem´e ziyaret

Çaturoğlu´ndan Oyak Genel Müdürü Erdem´e ziyaret

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, OYAK GenelMüdürü Süleyman Savaş Erdem’e hem hayırlı olsun, hem de Kdz.Ereğli vebölgemizin taleplerini iletmek maksatlı bir ziyareti gerçekleştirdiğinibelirtti.

Milletvekili Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şuifadelere yer verdi; “OYAKGenel Müdürlüğüne atanan Süleyman Savaş Erdem’e hayırlı olsun ziyaretindebulundum ve ziyaretimizde özellikle Kdz.Ereğli ve bölgemizin talepleriniilettim. Genel MüdürERDEM’e; ERDEMİR’in Ereğli’miz ve Ülkemiz için hayati öneme sahip gözbebeği birkuruluşumuz olduğunu, ekonomik ve sosyal yönden Ereğli’miz ve bölgemizinkalkınmasına çok büyük katkılar sağladığını, ancak ERDEMİR’in özelleştirildiktensonra satış, satın alma (tedarik), nakliyat, liman hizmetleri, yerel yönetimleilişkiler ile kurumsal ve sosyal sorumluluk politikalarının Ereğli’mizin vebölgemizin aleyhine geliştiğini, bunun tüm kesimler tarafından memnuniyetsizliklekarşılandığını ve ERDEMİR’in bu konularda azami oranda Ereğli ve Bölge insanınayüzünün dönmesi gerektiğini belirttik.


Bununla birlikte ERDEMİR AR-GE merkezinin açılış töreniesnasında bizzat Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır tarafından sözüverilen Erdemir 50. Yıl Metalürji ve Kimya Fakültesinin akıbetini sorduk.


Tüm bu konuların Ereğli ve bölgemiz halkı adına takipçisiolduğumuzu da ifade ettik.


Genel Müdür ERDEM, tüm bu konularla ilgili olarak kurumunkendisine verdiği yetkiler çerçevesinde ve üst düzey yöneticilerle de görüşmeksuretiyle ayrıntılı olarak çalışacaklarını ifade ettiler.


İleriki günlerde bu çalışmaların değerlendirileceği birtoplantının yapılması kararlaştırılmak suretiyle ziyaretimiz sona ermiştir.”



Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 13:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 7 yıl Önce

Önce, Kurumsal Sosyal Sorumluk (KSS) kavramı üzerinde kısa bir bilgi vermek istiyorum.

En yalın anlamıyla KSS; işletmelerin görevlerinin yalnızca mal ve hizmet üretmekle sınırlı olmadığı, bunun yanında çalışanlarına, müşterilerine, hissedarlarına, rakiplerine, tedarikçilerine ve her şeyden önemlisi İÇİNDE YAŞADIĞI TOPLUMA VE ÇEVREYE KARŞI YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN SORUMLULUKLARININ BULUNDUĞUNU İFADE EDEN BİR KAVRAMDIR.

İşletmeleri değerli kılan ya da fark yaratan artık sadece ürettikleri mal ya da sundukları hizmetin kalitesi değil, TOPLUMA KATKILARI VE KAZANDIRDIKLARI DEĞERLERDİR. Bu fark da İŞLETMELERİN SOSYAL SORUMLULUK RUHUNU taşımasıyla mümkün olabilmektedir.

Bu vesile ile yaklaşık olarak aynı dönemde (ERDEMİR:1965, POSCO: 1973) işletmeye açılmış olması sebebiyle KARDEŞ KURULUŞ olarak nitelendirdiğim Güney Kore’nin Pohang şehrinde faaliyet gösteren, Dünya Çelik Birliği (WSD)’nin, dünya çapında üretim yapan 36 en iyi çelik üreticisi arasında üst üste beşinci kez “DÜNYANIN EN REKABETÇİ ÇELİK ÜRETİCİSİ - World’ Most Competitive Steelmaker” i seçilen Pohang Iron and Steel Company - POSCO’nun KSS misyonundan kısaca bahsetmek istiyorum.

POSCO’da, Topluma katkıda bulunma misyonu doğrultusunda kapsamlı KSS faaliyetleri yürütülmekte, bu KSS faaliyetleri arasında spora da büyük ölçüde destek verilmektedir. Bunlar arasında da en önemlisi POSCO[xt]nun 1. LİG’TE OYNAYAN İKİ FUTBOL TAKIMINA SPONSORLUK YAPMASIDIR.

“Bir şirketin rekabet gücünü belirlemede en güçlü performans ölçütü, gelişmenin geçmişle değil, DİĞER ŞİRKETLERLE KARŞILAŞTIRILMASINDAN ELDE EDİLİR. [ct]

Bu bağlamda POSCO’nun 1. LİG’TE OYNAYAN İKİ FUTBOL TAKIMINA SPONSORLUK YAPMAKTA OLDUĞU göz önünde bulundurulursa, ERDEMİR GRUBU olarak bizim kat edeceğimiz daha çok mesafe bulunmaktadır.

ERDEMİR GRUBU olarak 2020 yılına kadar ‘DÜNYA KLASINDA ŞİRKETE DÖNÜŞMEYİ ve KÜRESEL LİGİN ZİRVESİNE ÇIKMAYI HEDEFLEMİŞSEK’ eğer, ‘KÜRESEL LİGİN ZİRVESİNDE OLAN ŞİRKETLERİN YÖNETSEL UYGULAMALARINI DA İŞ SÜREÇLERİMİZE ENTEGRE ETMEK ZORUNDAYIZ.’ Aksi durum EYLEMSİZ SÖYLEMDEN başka bir şey ifade etmemektedir.

ÇELİK GİBİ SÖZLER (WORDS LIKE STEEL)

1) “Erdemir Grubu’nu 2020 yılında ‘DÜNYA KLASINDA ŞİRKETE DÖNÜŞTÜRMEYİ VE KÜRESEL LİGİN ZİRVESİNE TAŞIMAYI’ hedefliyoruz.” Ali Pandır, Erdemir Grubu YKB ve CEO

2) “EYLEM OLMADI MI, VİZYON BİR RÜYADIR. Vizyon olmadan ise eylem zaman geçirmektir. Eyleme sahip bir vizyon dünyayı değiştirebilir.” Joel Barker

Saygılarımla

Ünal Savaş - Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü

SIRADAKİ HABER