Çaturoğlu´ndan ZGC´ye ziyaret

Zonguldak Ak Parti milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ak Parti merkez ilçe başkanı Metin Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri ile ZGC genel merkezini ziyaret ettiler.

Çaturoğlu´ndan ZGC´ye ziyaret

Zonguldak Ak Parti milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ak Parti merkez ilçe başkanı Metin Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri ile ZGC genel merkezini ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette ilk konuşmayı , ZGC başkanı Derya Akbıyık yaptı. Akbıyık vekil Çaturoğluna yedi haziran seçimleri sonrası yaşanan süreçten kısaca bahsederek , yaklaşık 75 gündür hükümetin kurulamadığını ,koalisyon konusunda düşüncelerini, ülke geneli olsun ,il geneli olsun genel bir değerlendirmede bulunmalarını ifade ederek ,yapılan cemiyet ziyareti nedeni ile de yönetim kurulu ve üyeleri adına teşekkür etti ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum sözlerini söyledi.

Çaturoğlu ,konuşmasında ise şunları söyledi.

Vekilliğimiz döneminde ziyaretlerimizi sıklıkla yapıyoruz.

Zonguldak Ak Parti milletvekili Faruk Çaturoğlu ,yaklaşık iki aydır vekilliğimiz döneminde ,sıklıkla kamu, kurum ve kuruluşları ziyaret ediyoruz.Bugün Ankara da olsun ,Zonguldak il geneli olsun istişare ve görüşmelerde bulunuyoruz.Ankara ‘da tüm önemli genel müdürlükleri ziyaret ederek ,ilimizde olan eksikliklerin süratle giderilmesi adına çalışmalarımız sürdürüyoruz.

AK PARTİ , KOALİSYONUN KURULMASI İÇİN ÖNEMLİ ÇABA VE GAYRET GÖSTERDİ

Ak Parti genel başkanımız ve başbakanımız Ahmet Davutoğu, koalisyon kurulması konusunda çok çaba ve gayret gösterdi. Özellikle CHP ile uzun süren görüşmelerde bulunuldu .MHP ile de önemli istişareler yapıldı. Bugün koalisyon kurulması adına Ak Parti olarak elimizden geleni yaptık.Ama artık erken seçim ihtimali çok ağır basıyor.

YOLLAR VE TÜNELLERDE ÖDENEK KONUSUNU ÇÖZECEĞİZ

İlimizde devam eden yolların özellikle duble yolların eksikliklerinin giderilmesi adına çalışmaları sürdürüyoruz. Ödenekler konusunu hallediyoruz. Yollarımız ulaşım konusunda pozitif yatırım alacak. Ulaştırma bakanlığı Zonguldak’ı öncelikli yatırım yapılacak iller arasına aldı. Tünellerimiz de çalışmalar sürecek. Ödenek konusunu halledeceğiz. Tünel çalışmalarında proje eksikliği olanlarında işlemlerini hızlandıracağız.

STAD İÇİN GEÇ KALINMIŞ DEĞİL

Zonguldak stat konusunda acele karar vermemeli .Kayıp zaman yok. Mevcut stat iyileştirilebilir mi? Veya bu stat daha çok amaçlı kullanılabilir mi? Bu konuda fikri teatisinde bulunuyoruz. Elvanpazarcık beldesindeki stat yeri için daha net verilmiş bir karar yok. Burası da değerlendirilebilir. Merkez ilçe başkanımız bu alanda gerekli inceleme ve tetkiklerde geçtiğimiz günlerde bulunmuştu.

ÇAYCUMA HASTANESİNİN EK İNŞAATI ÇOK UZADI

Çaycuma hastanesinin ek inşaatı yıllardır bitirilemiyor. Bunun için uğraşıyoruz. Burada ki yüklenici firma işi uzatıyor. Bu hastanenin de acilen bitirilmesi gerekiyor.

TERSANELER CANLANIYOR.

Zonguldak Ereğli tersaneler bölgesinde yeni römorkör siparişleri alındı. Burada şimdi acil olarak kaynakçı ve yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacı var. Alınan siparişler ,her zaman istihdam olarak katkı veriyor.

Alaplı olsun Ereğli bölgemiz olsun. Tüm bölge ihtiyaçlarına göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

TTK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

TTK için önemli çalışmaları sürdürüyoruz. Kurumun sıkıntılarını biliyoruz. İşçi alımları önemli. Kurumun daha iyi olabilmesi adına yatırımlar olsun ,istihdam sorunu olsun ve modernleşme adına yapılacak çalışmaların hızlandırılması adına katkı veriyoruz. Sorunları biliyoruz Çözüm noktasında en iyisi olması için uğraşı içerisindeyiz.

İŞÇİ ALIMI SAĞLANACAK

Zonguldak’ta işsizlik had safhada .Bu konuda çözümler bulunması için yeni iş sahaları da açılmalı. Zonguldak ekonomi çeşitliliği ile tanışmalı. Yeni sektörler artık ilimizde faaliyet içerisinde olmalı. Diğer iller bu konuda sorunlarını ve sıkıntıları çözdüler. Özellikle ekonomi çeşitliliği çok önemli..

REDEVANS SAHALARIN SORUNUNU ÇÖZME GAYRETİNDEYİZ

Redeevans işletmelerin kısmi sorunlarını çözdük. İlave sıkıntılar var. Ücretlerden kaynaklanan ek farkların giderilmesi adına uğraşı içerisindeyiz. Orada da işsizlik konusu gündemde Armutçuk bölgemizde 850 madenci işsiz kaldı .Tüm bunlar ışığında ücret farklarından kaynaklanan meblağların aktarılması konusunda çalışmalarımız sürüyor.

FİLYOS İÇİN UĞRAŞI SERGİLİYORUZ

Filyos projesi için çalışmalar sürüyor. Liman alt yapı ihalesi yapıldı .Burada ihaleye alan firma ile ihaleye giren ve kaybeden firmalar arasında mahkeme sorunu devam ediyor. Eğer bu konu çözülemezse ,yeniden ihale olacak. Ayrıca kamulaştırılan yerlerle ilgili mahkemelerde devam ediyor. Filyos bizim için önemli. Özellikle liman ihalesi ve devamında yapımı ,bu projenin mihenk taşı. Liman konusunda ödenek hazır. Paramız var. İnşallah bu proje nihayete erecek.

ZBEÜ EREĞLİ’DE 10 000 KAPASİTELİ KAMPÜS YAPILACAK

Ereğli eski devlet hastanesinin tüm alanı ZBEÜ devir edildi. Tahsis konusu tamamlandı

Şimdi bu alana tam 10 000 öğrenci kapasiteli bir kampüs yapılacak. Bu çalışmalar bu yıl tamamlanacak Seneye inşaat çalışmaları başlar. Ereğli ilçemizde bugün 3700 öğrencimiz var. Bu sayı on bin olacak. Ereğli ilçemizde yapılacak kampüs ile tüm fakülteler bir araya toplanacak. Bu konuda çok uğraştık. Ama sonunda başardık.

ALAPLI’DA YATIRIMLAR SÜRÜYOR.

Alaplı ilçemizde devam eden yatırımların ödenek sorunu çözdük. Yeni projelerin de tamamlanmasına uğraşı veriyoruz..

DEVREK İLÇEMİZİN SORUNLARINI HALLETME UĞRAŞINDAYIZ

Devrek ilçesinde son meydana heyelan nedeni ile tabi ki büyük manevi kayıplar yaşadık Devrek’te mağdur olan ailelerimizin sorunları giderilmesi adına AFAD başkanı ile görüştük. Yetkililerden genel bilginin yanında işlemlerin hızlandırılması adına girişimlerde bulunduk. Orada bir çok ailemiz mağdur oldu. Evlerinden ve barklarından oldular. .

DEMİR –DENİZ –HAVA VE KARAYOLLARIMIZIN EKSİKLİKLERİ GİDERİLECEK

Zonguldak olarak dört ana ulaşıma sahibiz. Tüm ulaşımlarımızın sorunları var. Kara –Deniz –Hava –Demir yolları olarak sorunlar devam ediyor. Bu dört ulaşımımızın eksiksiz ve noksansız olması adına uğraşı içerisindeyiz.

MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİĞİM GÜNDEN BERİ İZİN YAPMADIM

Milletvekili seçildiğim gün itibari ile hiç izin yapmadım. İl merkezi ve il geneli ziyaretleri sıklıkla yaptım. Bu arada Ankara da kaldığım süre içerisinde Zonguldak’ın sorunlarının çözüm noktasında tüm genel müdürlükler ve bakanlıklar olmak üzere görüşmelerimizi ve ziyaretlerimizi yapıyoruz.

TOKİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM

TOKİ başkanı ile makamında görüşme yaptık. Üzülmez konutları için yakında nihai yazılar ve tebligatlar gönderilecek. Burada önemli bir çalışma start alıyor. TOKİ başkanı ile hem faydalı hem de yararlı bir görüşme yaptık. Ayrıca bu ziyarette Kozlu Belediye başkanımız Ertan Şahin ve Kozlu Ak Parti ilçe başkanı Ahmet Özdemir ‘de hazır bulundu. Kozlu da yüz dönüm bir arazinin konut yapımına uygun olduğu Belediye başkanımız tarafından TOKİ başkanına iletildi. Burada ileriki günlerde çalışma yapılacak.

DEVREK –EREĞLİ YOLUNUN YAPILMASI ÖNEMLİ.

Devrek –Ereğli karayolu yıllardır bitirilemiyor. Bu yolda iki firma çalışıyor.

Firmanın Ereğli kısmında ki kayyuma devredilmiş. Yani çalışma yapma şansı yok. Devrek kısmında ki ise çalışmalarını kendi imkanları çerçevesinde sürdürüyor. Bu yolun duble olması gerekir. Bu yol tamamlandığında Alaplı ve Ereğli halkı ,Ankara’ya Devrek istikametinden gidecektir. Onun için bu yol önemli.. Yolun tamamlanması adına girişimlerimiz ve gayretlerimiz devam ediyor.

AK PARTİ OLMASAYDI BUGÜN DOLAR 4- 5 VEYA DAHA ÜST RAKAMLARI GÖREBİLİRDİ.

Ak Parti iktidarı her zaman istikrar ve güven vermiştir. Bugün Ak Parti olmasaydı dolar dört veya beş tl. olurdu .Hatta daha üst rakamları bile görebilirdi. Seçim dönemi sonrası ve hükümet kurma çalışmalarının sürmesine rağmen dolar öyle büyük sıçrama göstermiyor.

ZGC- BASIN SİTESİ İÇİN TOKİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM

ZGC il olarak çok önemli bir kurumdur. İl geneli önemli gazetecilik çalışmalarına imza atıyorsunuz . Başkan Akbıyık basın sitesi konusunda bilgilendirmelerde bulundu. TOKİ başkanı ile hep birlikte görüşeceğiz Bu görüşmemizde ZGC heyeti ve merkez ilçe başkanımız Karaduman’da olacaktır. ZGC basın sitesini nihayete erdirme adına çalışmalara katkı ve destek vereceğiz .Gazetecilerin konut sahibi olması adına bir çalışma yapan cemiyete elimizden geleni yapacağız. dedi.

Yapılan ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Ziyarette ZGC başkanı Derya Akbıyık ,Onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz ,yönetim kurulu üyeleri Orhan Akyüz ,Seçkin Kırarslan ,Ercan Demir ,Z. Aysun Doruk , İsmail Çelik, denetim kurulu üyesi Süleyman Şen, genel kurul üyesi Meryem Akgün ve gazeteciler yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER