Çaturoğlu,Bakan Albayrak ile Maden Ocaklarının durumlarını görüştü

Çaturoğlu,Bakan Albayrak ile Maden Ocaklarının durumlarını görüştü

Çaturoğlu,Bakan Albayrak ile  Maden Ocaklarının durumlarını görüştü

AKParti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıBerat Albayrak’ı ziyaret ederek, İlin enerji sorunları ile daha önce HEMAtarafından işletilen TTK Armutçuk Müessesi Müdürlüğüne bağlı Alacaağzı MadenOcağı ile Kilimlide kayyım tarafından TTK’ya devredilen maden ocaklarınındurumlarını görüştüğünü belirtti.

MilletvekiliÇaturoğlu yaptığı yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Enerji ve TabiiKaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrakı ziyaret ettim. Ziyaretimde ilimizinenerji sorunları ile özellikle daha önce HEMA tarafından işletilen TTK ArmutçukAlacaağzı Maden Ocağı ile Kilimli’de kayyımdan TTKya devredilen maden ocaklarıdurumlarını görüştüm. Bilindiği üzere Alacaağzı maden ocağı HEMA madenciliktarafında işletilmekteydi. İki yıl önce HEMA buradaki çalışmasını sonlandırdıve ocak TTK’ya devredildi. Yine geçtiğimiz günlerde Kilimlide kayyım tarafındanişletilen ocaklar da TTK ya devredildi ve burada çalışan işçilerimiz iştençıkarıldılar.

Kamuoyununda yakından takip ettiği gibi, TTK Genel Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda ArmutçukAlacaağzı Ocağının rödevans yoluyla işletilmesi için iki defa ihaleye çıkmasınarağmen, TTK’nın mevcut rödevans işletmecilerine ödenen maliyet artışfarklarından ihaleyi alacak firmanın faydalanamaması nedeniyle ihaleye girenolmamış ve dolayısıyla ihaleler gerçekleşmemiş oldu.

Bizimamacımız Armutçuk ve Kilimlideki maden ocaklarını tekrar işletilir hale getirmekve işten çıkarılan insanımıza iş istihdamı sağlamaktır. Bu konudaki gayretimizdevam etmektedir. Enerji Bakanımız SayınAlbayrak’a hem Partimizin Afonkarahisar’da yaptığı istişare toplantısında hemde ziyaretimde konuyu özellikle ilettim. Sayın Bakanımız Zonguldak ve diğerillerdeki maden ocakları ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirttiler.

Ayrıca,bu konuyu özellikle dün Partimizin Genel Merkezimizde Ekonomi İşlerden sorumluGenel Başkan Yardımcısı Sayın Şaban Dişli’nin başkanlığında Karadeniz BölgesiMilletvekilleri ile yapılan ekonomi istişare toplantısında da gündeme getirdimve Sayın Dişli’nin desteğini istedim. İlk fırsatta Genel Başkanımız veBaşbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a konuyu iletip çözümü noktasında desteğiniisteyeceğiz.

İlimizinsorunlarını ve çözüm önerilerimizi her ortamda her fırsatta Bakanlarımızailetiyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. İnşallah İlimizin sorunlarını tek tekçözüme kavuşturmuş olacağız.”

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER