Çaturoğlu,Zonguldak´ın en büyük sorununu açıkladı

Çaturoğlu,Zonguldak´ın en büyük sorununu açıkladı

Çaturoğlu,Zonguldak´ın en büyük sorununu açıkladı

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Ak Ocaklar Ereğli şubesini ziyaret etti. Çaturoğlu burada yaptığı konuşmasında Üniversite ve fakültelerde ki öğrenci sayılarının kısa zamanda artacağını söylediği konuşmasında Öğrencilere gelir getirici bir unsur olarak bakmamak lazım. Bizim en büyük problemimiz. Zonguldakta kömüre ve çeliğe bağlı olarak bir hayat sürmemizdir dedi.

Ak Ocaklar ziyaretinde , ocağın Ereğli Şube başkanı Celal Yıldız ve üyeleri tarafından karşılanan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, kendisini karşılayan üyelerle selamlaştı. Ocak binasında Başkan Celal Yıldızın selamlama konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, ilçede müteşebbis yetişmesi gerektiğini ve bu konuda hükümet olarak ciddi destek verdiklerini kaydetti. Kısa süre sonra fakültelerde ki öğrenci sayısının da artacağına dikkat çeken Çaturoğlu, sayının atması ile birlete ortaya çıkacak Yurt ihtiyacını karşılamak için müteşebbislere destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Çaturoğlu konuşmasında Bölgemizin önemli sac ayaklarından birisi olan üniversitemiz için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Bu konunun da çok yakından takipçisiyiz. Sayın rektörümüze de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten konuya büyük hassasiyet gösteriyor. Eski hastanenin yeri kampüs alanı olarak ilan edilmişti. Orası tamamen yıkılacak ve oraya bir kampüs inşası yapılacak. Mevcut eğitim ve denizcilik fakültesine meslek yüksek okuluna ilaveten turizm fakültesi de kuruldu. Dekanı atandı. 6 tane bölüm açılması için de çalışmalara başlanıldı. Bazı arkadaşlarımız soruyordu. Öğrenci sayasının nasıl artacağını. Şimdi 6 bölüm. Bunlara 50 şer öğrenci alsak 300 öğrenci yapar. Bir kaç sene sonra bin öğrencinin üzerine çıkar. Denizcilik fakültesinin 4 tane bölümü var. Bizde kurulmuş. 3 tanesi gayrı faal. Çalışmıyor. Bir tanesi sadece faaliyette. Meteoroloji fakültesinin de kurulma aşaması var. Bunu da eklediğimiz zaman, diğer bölümleri de getirdiğimiz zaman burada istediğimiz öğrenci sayısının üzerinde bir potansiyele sahip olacağız.

ZONGULDAKTA EN BÜYÜK PROBLEM KÖMÜRE VE ÇELİĞE BAĞLI OLARAK BİR HAYAT SÜRMEMİZDİR

Bölgede ki en büyük problemin maden ve demir çeliğe bağımlı kalınması olduğunu kaydeden Çaturoğlu Öğrencilere gelir getirici bir unsur olarak bakmamak lazım. Üniversiteye öyle bakmamak lazım. Üniversite aynı zamanda bir yörenin bir ilin bir ilçenin bilim, fen,sanayi,teknoloji de ileri gitmesi için bir mihenk noktasıdır. Bizim biraz bakışımızı çeşitlendirip o açıdan da bu meseleye bakmamız lazım. Tabi buna uygun şimdiden yurt yapma çalışmalarına da başlanması lazım. Buradan özel müteşebbislerimize de sesleniyoruz. Yapacak arkadaş varsa kendilerine yardımcı oluruz. Çünkü Kredi ve Yurtlar Kurumumuz bu tür özel şirketlerle yap, işlet devret modeline uygun öğrenci yurtları yapıyor. Artık mevcut binaları kiralamaktan da vazgeçtiler. Çünkü standartları çok yükseldi. Gerek konaklama gerekse de sosyal imkanları noktasında müteşebbisler varsa burada da bu toplantı aracılığıyla söylüyorum. Her türlü konuda kendilerine yardımcı olmaya devam ederiz. Bizim en büyük problemimiz. Zonguldakta kömüre ve çeliğe bağlı olarak bir hayat sürmemizdir. Doğan çocukların gözünü madene ve demir çeliğe dikmeleridir. Oysa biz hükümet olarak gençlerimize hem ticari anlamda hem tarımsal anlamda kendi işini kurmak isteyen kadınlarımıza gençlerimize, çiftçilerimize önemli imkanlar sağlıyoruz. Çiftçilerimize 30, gençlerim,ize 50 bin lira hibe veriyoruz. Yetmezse faizsiz 100 bin lira kredi veriyoruz. Kendi işlerini kursunlar diye. Dünyada en zor yetişen şey müteşebbis. Onun yetişmesi içinde elimizden gelen çabaları sarf edeceğiz. KOSGEBin destekleri var. İŞ-KUR un destekleri var. Bunlardan da yararlanmaya gençlerimizi ve vatandaşlarımızı hem teşvik ediyoruz, hem de duyuruyoruz değerli arkadaşlar dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve ocak üyeleri kısa süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER