Çay, 95.yılını büyük gururla kutluyoruz

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Çay, 95.yılını büyük gururla kutluyoruz

Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Çay yayımladığı mesajında   şu ifadelere yer verdi,


´´ 23 Nisan 1920, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün En Büyük Eserim diye övdüğü Meclisimizin açıldığı, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği, Millet olarak milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 95. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin kendi kaderine hakim olmak için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşün en önemli adımıdır.Büyük  Önder Mustafa Kemal ATATÜRK; “Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin yüzyıllardır süren arayışlarının özeti ve onun kendi kendini yönetmek bilincinin canlı simgesidir. Türk Milleti, alın yazısını Büyük Millet Meclisinin eline bıraktığı günden başlayarak, karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve umutları boğan yıkımlardan, milletlerin gözlerini kamaştıran güneşler ve zaferler çıkarmıştır.” diyerek Milli Egemenliğe verdiği öneme işaret etmiştir.

Türkiye´yi, çağdaş, demokratik, laik, bilgi çağını yakalamış, mutlu ve güvenli bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak, en önemli sorumluluğumuzdur. Sorumluluğumuzun bilinciyle; Ulu Önder Atatürk’ün “sizlerden çok şey bekliyoruz” diyerek hürriyet ve demokrasiyi armağan ettiği çocuklarımızın ve Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kutlu olsun.´´ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER