CEZAEVİ EYLEMİ TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

CEZAEVİ EYLEMİ TRAFİĞİ KİLİTLEDİ
gundemeregli.com-Devrek’te ikinci kez düzenlenen etkinlikte “Devrek’te Cezaevi’ne Hayır” eylemi düzenlendi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Devrekli genç işadamları, esnaflar, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte ilçeden taşınan Jandarma Taburu’nun yerine yapılması gündemde olan cezaevi ile ilgili ikinci kez düzenlene eyleme binin üzerinde katılımcı katıldı.
Devrek Cumhuriyet Alanında düzenlenen ”Devrek’te Cezaevine Hayır” eylemine binin üzerinde eylemci katılırken taburun yerine cezaevi yapılmaması ve baston diyarı Devrek’in cezaevi ile anılmaması için açılan döviz ve atılan sloganlarla yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar ve Ankara-Zonguldak karayolunu yaklaşık 20 dakika trafiğe kapattılar.
Eyleme katılanların adına basın açıklaması yapan Yıldıray Bekmezci, ”Sevgili duyarlı Devrek halkı, bugün burada hepimizin bildiği gibi tabur alanına yapılacak olan cezaevine hayır demek için toplandık. Öncelikle buraya geldiğiniz için size ve bize destek veren siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz. Biz 14.01.2014 tarihinde yaptığımız basın bildirimize karşı bize ilgililerden net bir cevap verilmedi. Biz bu oluşumu yaparken hiçbir siyasi parti ve sivil toplum örgütleri için planlamadık. Devrek için Devrek halkının çıkarları için halk olarak mücadele vermek istedik. Önümüze engeller çıkarılmak istendi. Biz yılmadık yılmayacağız. Sizin huzurunuz da sayın belediye başkanımıza soruyorum? Devrek’e cezaevi yapılmasını istiyordunuz da neden çıkıp bize buraya cezaevi yapılmasını istiyorum Devrek halkı için yararları bunlardır demediniz? Buraya yapılacak proje elinizde var mı? Devrek’e cezaevin yapılmasını istemiyordunuz ise bizim vermiş olduğunuz dilekçelere ve Kaymakamlık makamından gelen yazıya rağmen neden belediyeden anons yapmadınız? Kimlerden ve neden korktunuz? Bizim yürüyüş güzergahımızı neden trafiğe kapattınız? Bizi ayak oyunları ile susturmak mı istediniz? Siz isteseniz de istemeseniz de biz burada bugün yürüyüş eylemini yapacağız. Sayın Devrek halkı Halk yürüyüşünde yanımızda olacak mısınız? Sayın Devrek halkı Devrek’te cezaevi istiyor musunuz? Devrek halkı bugüne kadar yapılanlara ses çıkarmadı ama siz hala Devrek halkının haklarını alıyorsunuz. Bundan sonra Devrek halkı susmayacak haklarını kendileri alacaktır. Bunu iyi bilin. Yeter artık. Biz sizden çok şey istemedik. Bugüne kadar hep bizden aldınız. Artık bizim olana dokunmayın. Devrek’in geleceği ile oynamayın buna izin vermeyeceğiz. Bizler bu ilçede gözlerimizi açtık. Burada ekmeğimizi kazandık. Ancak ekonomik anlamda her yıl biraz daha geriye gittik. Kaybettiklerimiz ortada ne kazandık. Biz bu gidişe dur demek zorundayız. Zaman birlik ve beraberlik zamanı ilçemizin adının güzel işlerle anılmasını istiyoruz. Cezaevi ile anılmasını istemiyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Cezaevi adı bile psikolojimizi bozmaya yetiyor.
Tabur alanı Devrek için gelecektir. Bu geleceğimizi elimizden almayın. Tabur alanına cezaevi yapıp gençlerimizi gurbet ellere göndermeyin. Gençlerimiz için geleceğimiz için üretim alanları, eğitim alanları, iş ve turizm yatırımları istiyoruz.
Biz Devrek halkı olarak bize vereceğiniz bu kadere razı değiliz. Tabur arazisi bizim atalarımızdan kalan bir yer bu topraklar bizimdir. Bu topraklarda söz hakkı biziz. Bu topraklardan ellerinizi çekin. Devrek sahipsiz değil Devrek’in sahibi biziz bunu öğrenin artık. Devrek halkı buradan sizlere sesleniyorum. Bu eylemlerimiz bugün ile sınırlı olmayacaktır. Bize destek veren siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile bir platform kurulacaktır. Bunun sözünü aldık. Tekrar dize destek veren siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip platform kurulduktan sonra yapılacak olan eylemler sizlere duyurulacaktır” dedi.
Yaklaşık bin kişiyi aşkın grup Cumhuriyet Alanından yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşe geçerek taburun bulunduğu güzergahta bulunan Ankara-Zonguldak karayolunu trafiğe kapattılar. Ana yolda zaman zaman oturma eyleminde gruba Devrek Emniyet Müdürü Ali Özcan, ”Arkadaşlar yolu kapatmanız suçtur vatandaşların seyahat hakkını gasp ediyorsunuz lütfen yolu açınız” demesine rağmen bir müddet daha yolu kapatan eylemciler eylemi organize edenlerinde araya girmesiyle birlikte yol trafiğe açıldı. Çevik kuvvet polisinin de hazır bulunduğu eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER