CEZAEVİNDEKİ MAHKÛMLARA VEREM TARAMASI

Kdz.Ereğli´de faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği, gezici röntgen aracı ile cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüleri verem taramasından geçirdi.

CEZAEVİNDEKİ MAHKÛMLARA VEREM TARAMASI

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği tarafından ilçedeki kapalı ceza ve tutuk evinde kalan 51 mahkûm ile 8 personelin verem taramaları yapıldı.
İnsanların birlikte yaşadığı ve birlikte çalıştıkları cezaevi, huzurevi ve fabrikalar gibi yerlerde rutin aralıklarla bu tür taramaları yaptıklarını belirten Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, bu şekilde vereme yakalanan hastaları tespit ederek geniş kitlelere yayılmasını önlemeye çalıştıklarını söyledi.
Dernek Başkanı Hasan Erdoğan gönüllü bir kuruluş olarak verem tarama hizmetlerini rutin olarak gerçekleştirdiklerini belirterek “Şu anda Ereğli cezaevini tarıyoruz. Burasının ardından Devrek Huzur Evi, Çaycuma Huzur Evi taranacak. Bugün Ereğli Huzur Evi ve daha sonrada Beycuma Ceza evi gibi kurum ve kuruluşlarda devlet millet iş birliği ile bu verem taramalarını yapmaktayız. Bizim amacımız; İnsanların birlikte yaşadıkları, birlikte çalıştıkları bir yerlerdeki insanları biz bu taramalarda tespit ediyoruz. Dolayısıyla veremin bulaşıcı olması göz önünde bulundurularak bu birlikte yaşayan birlikte çalışan insanların bir arada oldukları yerlerde yapılan taramalar neticesinde tespit edilen tüberkülozlu hastanın daha geniş kitlelere yayılmaması bakımından çok önemlidir. Eğer böyle bir hasta tespit edilirse derhal oradan alınır ve devlet millet işbirliği ile tedavisi yapılır. Biliyorsunuz verem ilaçları bedavadır, devlet karşılıksız vermektedir. Verem Savaş Derneği’de bu hastalarla ilgili gıda ve bu gibi işlerine destek vermektedir. Dolayısıyla tabi biz bölgemizde Verem Savaş Derneği olarak bu çalışmaları yapmaktan halkımıza bu şekilde hizmet etmekten mutluyuz” dedi.
Ereğli Verem Savaş Derneği olarak huzur evleri, ceza evleri veya yurtların yanı sıra Zonguldak’ın en uzak köylerine kadar gidip verem taraması yaptıklarını dile getiren Erdoğan, son 5 yıl içerisinde il genelinde 100 binin üzerinde vatandaşın verem taramasını yaptıklarını anlattı. Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bu röntgen filmleri Zonguldak verem dispanserinde değerlendirildikten sonra neticeleri kendilerine verilecektir. Eğer hasta tespit edilirse bu hastalarda verem dispanserlerine tevdi edilecek ve tedavisi gerekiyorsa devlet tarafından bunların ilaçları karşılıksız ödenmek üzere bütün bir takip sonucunda iyileşene kadar hasta takip edilmektedir”

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER