CHP Genel Başkan yardımcısından taziye ziyareti tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, HDP Van Milletvekili Tuba Hazer’in Ankara saldırısının faili için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan yardımcısından taziye ziyareti tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, HDP Van Milletvekili Tuba Hazer’in Ankara saldırısının faili için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi. Bingöl, “Bir milletvekilinin o taziyeye gitmesi kabul edilebilir bir şey değil” dedi. 
CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, CHP Zonguldak İl Örgütü’ne gelerek burada partililerle buluştu. CHP İl Yönetimi ve milletvekilleri tarafından karşılanan genel başkan yardımcıları, burada partinin çalışmalarını değerlendirdiler.

BİZ TÜRKİYE´NİN BÜTÜN SORUNLARINI BİLİYORUZ
2019 Seçimlerine şimdiden hazırlandıklarını ifade eden CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Amacımız Türkiye’nin bütün sorunlarını yereldeki olumsuzlukları da tespit ederek önümüze bir çalışma programı koyup çalışmalarımızı örgütlerimiz, üyelerimiz ve yerel yöneticilerimiz aracılığıyla süratle hayata geçirmektir” dedi.
Ülkedeki bütün sorunları bildiklerini ifade eden Bingöl, “Amacımız geçen hafta başlattığımız bir dizi çalışmanın devamı için buradayız. Geçen hafta İzmir, Aydın ve Muğla illerinde bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmayı Türkiye genelinde sürdüreceğiz. Temel amacımız yerel yönetimlerle örgütler ve milletvekillerimizle bir araya gelip değerlendirmeler yapmak yerelde var olan sorunları tespit edip onları çözmektir. Bu oldukça yararlı bir çalışmadır ve geçen hafta bu çalışmanın ilklerini gerçekleştirirken gördük. Burada amaç kurultayını, kongrelerini ve yetkili kurumlarını yeni oluşturan CHP’nin önümüzdeki süreçteki çalışmalarını ve yeni projelerini tanıtmaktır. Eğer olağan üstü bir hal olmazsa 2019 yılına kadar seçim olmayacak. Normal süresinde olacak seçimler için de şimdiden hazırlanarak Türkiye’nin bütün sorunlarını yereldeki olumsuzlukları da tespit ederek önümüze bir çalışma programı koyup çalışmalarımızı örgütlerimiz, üyelerimiz ve yerel yöneticilerimiz aracılığıyla süratle hayata geçirmektir. Yurttaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Biz Türkiye´nin bütün sorunlarının farkındayız. En ücra köşedeki sorunları bile tespit etmiş bir partiyiz” dedi.

“CANLI BOMBALAR İÇİMİZDE GEZİYOR NEREDE PATLAYACAĞI BELLİ DEĞİL”

Ülke olarak zor güçler geçirdiklerini belirten CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, terör olaylarının her şeyin önüne geçtiğini ifade etti. Terör sebebiyle ülkede birçok şeyin unutulduğunu söyleyen Torun, şöyle dedi:
“Bugün örgütsel bir çalışma için buradayız. Milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla, il ilçe başkanlarımızla birlikte bir toplantı yapacağız bunu diğer illerde başlattık. Bu çalışmayı geçen hafta başlattık bugün de Zonguldak ile devam ediyoruz buradan sonra Burdur ve akabinde diğer illerimizle bu süreci takip edeceğiz. Amacımız hep birlikte bir ortak aklı oluşturmak ve yapıyı daha dinamik hale getirmek ve 2019 yılına kadar planlı stratejik bir şekilde bu süreci yönetmektir. Her sabah uyandığımızda güne inşallah bir felaket haberi bir şehit haberi almayız diye dua ederek başlıyoruz. Artık bir ateş çemberinin içerisindeyiz canlı bombalar içimizde geziyor nerede patlayacağı belli değil. Gerçekten zor günler geçiyoruz artık terör öyle bir hal aldı ki her şeyin önüne geçti. Terör sebebiyle ekonomiyi unuttuk, sağlığı unuttuk, eğitimi unuttuk ve Türkiye’nin birçok sorununu unuttuk. Çünkü can çok önemli insan hayatı çok önemli bunun önünde hiçbir şey yok. Artık eğer bu ülkenin kurucu iradesiysek kurtarıcı olmak zorundayız. Cumhuriyeti kuranlar ve Cumhuriyetin bugünlere gelmesindeki herkese sorumluluğumuz var. İçinde bulunduğumuz terör ve karmaşadan hep birlikte kurtulacağız. Biz de arkadaşlarımızla bir düşünce alışverişinde bulup nasıl çözüm üretebiliriz bunların çalışmalarını yapmak üzere Zonguldak’tayız. Bu ülkenin kaynaklarını hep birlikte adaletli ve yerinde kullanmak için çalışıyoruz.”

“TAZİYEYE GİTMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Gazetecilerin Ahmet Hakan’ın köşe yazısına ilişkin soru yöneltmesi ve HDP’li vekil Tuba Hazer’in Ankara saldırısının faili için kurulan taziye çadırını ziyaretini hatırlatması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, şöyle dedi:
“Doğrusu ben o yazıyı okuyamadım. Sabah erken yola çıktık. Ayrıntıları bilmiyorum. Tabii bir milletvekilinin o taziyeye gitmesi kabul edilebilir bir şey değil. Zaten Genel Başkanımız grup toplantımızda çok net bir şekilde partimizin düşüncesini o konuda açık bir şekilde ortaya koyuyor.”
Konuşmaların ardından CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’a madenci heykeli hediye etti.
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER