CHP´nin 93. kuruluş yıldönümü

CHP´nin 93. kuruluş yıldönümü

CHP´nin 93. kuruluş yıldönümü
Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 93’ncü yıldönümü nedeniyle Zonguldak Valilik önünde kutlama töreni düzenlendi.
Valilik binası önündeki törene CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililer katıldı. İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP İl Başkanı Ahmet Altun ve CHP Zonguldak Milletvekilli Şerafettin Turpçu yaptı.
İlk olarak CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Demokrasimiz baltalanmış, parlamenter rejim askıya alınmış, siyasi partiler kapatılmış ve yaşanan her darbede partimiz ağır faturalar ödemiştir. Ancak CHP hiçbir zaman ilkelerinden vazgeçmemiştir. Partimizin büyüklüğü sadece kuru iradeyi temsil etmekle sınırlı değildir. Bu parti genç Türkiye Cumhuriyetini 1945 yılında çok partili döneme taşınmış, demokrasi kavramının gereklerini de yerine getirmiştir. Demokrasinin içini boşaltmak, laiklik çizgisinden vazgeçmek, parlamentoyu askıya almak, korku imparatorluğu yaratmaya çalışmak, devlet organlarını işlevsiz hale getirmek, yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplamak, anayasayı askıya almak, yurttaşlar arasında ayrışma ve bölmeye neden olacak tavırlar hiçbir zaman partimizce kabul görmemiştir ve görmeyecektir” şeklinde konuştu.
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ise 93. kuruluş yıldönümü nedeniyle konuşma yaptı. Turpçu, Partimiz 93 yıl önce Mustafa Kemal ve arkadaşlarıyla beraber kurmuşlardır. Yüzyıla yakındır bu temelleri sökmek için çok büyük saldırılar oldu. Bunların en büyüğü ise 15 Temmuz gecesinde yaşananlardır. Devletinin içine sızmış bu örgüt sözüm ona herkesi kandırmış olan örgüt bu kanlı darbe girişimi ile gün yüzüne çıktı dedi.
Törene katılan protokol üyeleri ardından İsmet İnönü parkına karanfil bıraktı.
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER