Çimen ve Coşkun´dan Civelek´ e ziyaret

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Çilek Halk Otobüsleri kooperatifi Yönetim kurulu başkanı Çetin Çimen, Ereğli şoförler ve otomobilciler odası başkanı Cevdet Civelek´i ziyaret etti.

Çimen ve Coşkun´dan Civelek´ e ziyaret
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Çilek Halk Otobüsleri kooperatifi Yönetim kurulu başkanı Çetin Çimen, Ereğli şoförler ve otomobilciler odası başkanı Cevdet Civelek´i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çimen ve Coşkun, taksicileri yapmış oldukları tutumdan dolayı kınadıklarını söylediler. 
Aralık ayı içerisinde durak yerlerinin iptal edildiği iddiası ile odayı basan yaklaşık 50 kişilik taksici esnafı, Oda başkanı Cevdet Civelek ile sert tartışmalara girmiş ve araya polis girmişti. Yaşanan olayın ardından odayı ziyaret eden Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Çilek Halk Otobüsleri kooperatifi Yönetim kurulu başkanı Çetin Çimen, olaydan dolayı üzüntü duyduklarını ve yapılanı kınadıklarını söyledi.
Bu tür tepkilerin yanlış olduğunu dile getiren Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun Arkadaşlar her halde yanlış bilgilendirildiler. Taksici arkadaşlarımızı. onlarda zaten sonradan hatalarını anladılar büyük bir ihtimalle.Ama tabi kırılan camın tekrar geri gelmesi çok zor,onun için başkanımızın biz her zaman yanındayız ne telafi yapılacaksa belediye başkanımıza gider gerekli ilgililerle de görüşürüz.Burada yapılacak her türlü şeyde başkanımızın yanındayız.olayı gerçekten tasvip etmiyoruz. böyle bir hak arama olmaz yani hak ararken haksız duruma düşünülür.Üç beş tane arkadaşın yaptığını da tüm camiaya mal etmenin bir anlamı yok.Bence taksici arkadaşlarımız talihsiz bir eylemi kınıyoruz.
MESAİ SAATİM BİTTİĞİNDE HAMUR DA AÇARIM KAHVE DE DAĞİTIRIM
Kendisine yöneltilen ´Kahveciler odası başkanı´ yakıştırması hakkında açıklamada bulunan Cevdet Civelek Hiç biri bu arkadaşlarımın esnaf değil yani kiralık araç sahipleri olduğundan dolayı zarar ne olursa olsun diyor. Ama esas burada mal sahipleri yok bu arkadaşların içinde.Mal sahipleri olmadığı için herkes gelişi güzel konuşuyor.Taksici camiasına zarar veriyor,kiralarken de tabi ki ne istiyorlar fazla para kazanmak istiyorlar.Bir pazarcı tezgahı şurada iyi para kazanıyor,şuradaki de iyi kazanamıyor ben diyor ki şuraya da geleceğim. Böyle bir şey yok nerden araba aldıysan orda şey yapmak lazım.kimse kimsenin hakkına el uzatmayacak.Biz bunları savunuyoruz biz burada zaten her şeyi belediye ile resmiyette yazışmalarımız devam ediyor.Her şey belgeli bizim belgesiz hiç bir şeyimiz yok fakat arkadaşlar tabi ki hep çok kazanmak herkes kazanmak ister bende çok kazanmak isterim fakat her şey kararınca hak ararken bu şekilde hak da aranmaz yani ne oluyor bir şey olmuş gibi beni karalıyorlar.Diyorlar ki kahveci başkanı tabi ki benimde kafem var. Burada ben hamur da açarım çay da servisi yaparım. Bu benim buradan mesaim bittikten sonra çalışacağım yer iş yerim var.İş yerimde ben hamurda açarım kahve de satarım çay da satarım dedi.
BEN HATAYI SİZDE BULUYORUM
Olayların bu duruma gelmesinden dolayı üzüntü duyduğunu kaydeden ancak bu duruma gelinmesinde hatanın bir bölümünün Başkan Civelek´te olduğunu söyleyen Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi başkanı Çetin Çimen, kendilerinin de zamanında çok haksızlıklara uğradığını ancak hiç bir zaman böyle bir durumun içine girmediklerini kaydetti. Çimen konuşmasında Yapılan olayı kesinlikle tasvip etmediğimi açıklamak istiyorum.Başkanım geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum.Biz senelerden beri aslında burada kabahat biraz sizde de var bakın önde bir taksici olarak,taksiciden gelme bir başkan olarak burada taksilere menfaat mi diyelim artık bunun adını siz koyun yaptınız ama ne oldu Ahmet ağabeyinin dediği gibi de zamanından beri bizim hakkımız yendi burada.Bir sıkıntılar yaşandı dolmuş taksi gibi çalışmayı istediler ve çalışmaya da niyetlendiler tamam müsaade etmedik ettirmedik. Ama bakın yaptığınız iyilik size mübarek gibi kötülük olarak yansıdı.Burada bir rant vardır başkanım Ahmet ağabeyinin de dediği gibi de 153 tane taksi de burada 30 tanesi 40 tanesinin sesi çıkıyor ama diğerlerinin sesi çıkmıyor.Bu nedir pazar taksi durağı,kent taksi,murat taksi bunlar pastadan aldıkları payda fazla oldukları için başkanım ben yani senelerden beri hakkımız yendi biz bu kadar taşkın bir olay yapmadık ve kesinlikle kınıyorum,sizi makamınızda geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum dedi.



Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER