Çimento yüklü tıra çarpan kamyonette can pazarı

Ereğli´de, kimyasal madde yüklü hafif ticari kamyonet bir TIR’a çarptı. Kamyonetin içerisinde sıkışan sürücü itfaiye ekiplerince araç içerisinden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Çimento yüklü tıra çarpan kamyonette can pazarı
gundemeregli.com
-Ereğli´de, kimyasal madde yüklü hafif ticari kamyonet bir TIR’a çarptı. Kamyonetin içerisinde sıkışan sürücü itfaiye ekiplerince araç içerisinden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 13.45 sıralarında Ereğli-Alaplı arası Mervealtı mevkisindeki kavşakta meydana geldi. Erol Ay’ın (27) kullandığı 54 EU 075 plakalı hafif ticari kamyonet Alaplı’dan Ereğli istikametine seyir halinde iken Organize Sanayi Bölgesi yolundan ana yola çıkan Osman Ertavlı (42) idaresindeki 14 EN 889 TIR ve 14 DJ 207 dorse plakalı çimento yüklü TIR’a çarptı. Çarpmanın etkisi ile kimyasal madde yüklü kamyonette sıkışan sürücü Erol Ay için çevredekiler itfaiye ve 112 sağlık görevlilerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Alaplı Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri kamyonetin direksiyonunu keserek yaralıyı sıkıştığı yerden çıkararak ambulansa aldı. 112 sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan kamyonet sürücüsü daha sonra ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza sonrası TIR’ın deposundaki mazot ile kamyonetten fırlayan kimyasal maddeler tehlike oluştururken, Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri yolu köpüklü suyla yıkadı. Trafik polisleri olay yerinde önlem alırken, kaza nedeniyle Ereğli-Alaplı arasındaki karayolunun Ereğli’ye gidiş istikameti bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, haberi alır almaz olay yerine geldiklerini ve kamyonette sıkışan sürücüyü çıkararak ambulansa taşıdıklarını söyledi. Kamyonette bulunan kimyasalların alev almamasının büyük bir faciayı önlediğini ifade eden Taşkın, kazanın ucuz atlatıldığını belirtti.
Kamyonetin çarptığı TIR sürücüsü Osman Ertavlı, ana yolda bir kamyon gördüğünü, kamyonun geçişini sağlamasından sonra yola çıktığını belirterek, arkasından gelen hafif ticari kamyoneti fark edemediğini söyledi.
Kamyonetten yola dağılan kimyasal maddeler itfaiye ekipleri tarafından temizlendi, kaza yapan araçlar kaldırılarak yol yeniden trafiğe açıldı.
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER