Çocuk meclisi seçimleri yapıldı,kazanan belli oldu

Kdz.Ereğli’ de Çocuk Meclisi Seçimleri yapıldı.

Çocuk meclisi seçimleri yapıldı,kazanan belli oldu

Kdz.Ereğli’ de Çocuk Meclisi Seçimleri yapıldı.
Alınan bilgiye göre, İlçe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 42 okulda yapılacak 2014-2015 Dönemi Çocuk Meclisi Seçimlerinin ilki, pilot okul olarak seçilen Orhan Oğuz Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Önceden belirlenen 4 öğrenci, Öğrenci Meclisi’ne seçilebilmek için birbiri ile yarışırken,Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, aday öğrenciler, Melisa Gülay ,Livanur Güçlü, Buse Sarımsak ve Tuana Alara Yılınkılıç, ile birlikte kürsüye çıkarak, seçilmeleri durumunda belediyeden ne istediklerini sordu.
Öğrencilerden gelen açık alanlarda küfrü önlemek, sahil şeridi üzerinde çocuklara özel alanların yaratılması ve ilçeye çocuk tiyatroların getirtilmesi gibi istekler, belediye yetkilileri tarafından tek tek not alındı. Başkan Uysal, öğrencilerden, şerirde olmasını istedikleri olumlu 3 şey ile kaldırılmasını istedikleri 3 olumsuz şeyi belirtmelerini de istedi. Çocukların dünyasının tanınmasını gerektiğini belirten Uysal, “çocuklar geleceğimizdir. Sizler yarınlarımızsınız. Bunun sözde kalmayıp hayata geçmesini istiyoruz. Çünkü sizlere biz, bu ülkeyi emanet edeceğiz. Bu yüzden hayatı tanımanızı istiyoruz” dedi.

BAŞKAN UYSAL, TELEFON NUMARASINI VERDİ


Salonda bulunan yaklaşık bin öğrencinin yanına giden Uysal, bir öğrencinin cep telefonunu istemesi üzerine yeniden kürsüye çıkarak, öğrencilere özel 24 saat açık olacağını söylediği cep telefonu numarasını mikrofondan ilan etti. Konuşmalardan sonra oylama işlemine geçildi. Oylama sonucunda ise 272 oy alan Tuana Alara Yılınkılıç oluşturulacak öğrenci meclisine seçilirken, Buse Sarımsak 179, Melisa Gülay 123 ve Livanur Güçlü ise 79 oy alabildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER