CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL´E SEVGİ SELİ,İŞTE O GÖRÜNTÜLER

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL´E SEVGİ SELİ,İŞTE O GÖRÜNTÜLER

gundemeregli.com-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için emeğin ve kömürün başkenti Zonguldak’a gelerek, Halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havaalanına Saat:1100’de iniş yapan Gül, Zonguldak valiliğine geçerek halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayarak “İlk defa Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Başbakan ve ben söz konusu olduğunda ki başka adaylar şüphesiz söz konusu olacak. Bu kararı biz hangimizin aday olacağı ile ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik “dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü karşılama törenine, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Prof.Dr. Mehmet Haberal, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Vedat Emeksiz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Zonguldak Havaalanına gelmeden önce yoğun güvenlik önemi alındı. Havaalanında olası bir bomba ihtimali üzerine sivri burunlu köpek tarafından arama yapıldı. Gül, havaalanına uçağından indikten sonra askerlere selam verdi. Kendisini karşılayanlar Gül´e çiçek takdim etti. Cumhurbaşkanı Gül, havaalanından Zonguldak merkeze hareket ettiği sırada kendisini bekleyenlere aracından el salladı. Gül, Zonguldak’ta yapacağı çeşitli ziyaretler için Saltukova’dan ayrıldı.

ZONGULDAK VALİLİĞİNDE HALKIN YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILAŞTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak Valiliğinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da “Başbakan ve ben söz konusu olduğunda başka adaylar şüphesiz söz konusu olacak. Bu kararı biz hangimizin aday olacağı ile ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Ama herhalde başbakanın istişare yapma ihtiyacı var. Çünkü bazı istişareler yapıyor” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve geldiğinde 81 ili gezme projesi kapsamında Zonguldak’a geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ziyaret etmediği Zonguldak’ta, halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Gül, Zonguldak Valiliği’nde önemli açıklamalarda bulundu.

İLK DEFA CUMHURBAŞKANI HALK TARAFINDAN SEÇİLECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdullah Gül, şöyle konuştu:
“Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tabii ki takvim işlemeye başladı. Tabii ki de adaylar olacaktır. Millet karar verecektir. İlk defa Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Başbakan ve ben söz konusu olduğunda ki başka adaylar şüphesiz söz konusu olacak. Bu kararı biz hangimizin aday olacağı ile ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Ama herhalde Başbakan’ın daha istişare yapma ihtiyacı var. Çünkü bazı istişareler yapıyor. Görüyorsunuz. Bunun ötesinde bu konuşmayla ilgili fazla bir şey söylemek istemem. Seçimlerin kuralları bellidir. Demokrasinin temel unsurları, memleketimizde geçerlidir. Takvim bildiğiniz gibi işleyecek adaylar çıkacak. Halk kimi görmek istiyorsa ona karar verecek. Bundan dolayı herhangi bir şekilde Türkiye’de siyasi bir risk herhangi bir şekilde gerilim, beklenmeyen bir olay beklememek gerekir. Sabırla bu süreçlerin bitmesini hep beraber takip etmek gerekir.”

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİNİN TEMEL GÖSTERGESİDİR”

Basın özgürlüğünün demokrasinin temel göstergelerinden biri olduğuna dikkat çeken Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Basın özgürlüğü basın hürriyeti tabii ki önemlidir. Demokrasinin temel göstergelerinden birisidir. Bu yönde yapılan eleştirileri dikkatlice dikkate almak gerekir. Bunları da gidermek için hep gayret göstermek gerekir. Bunu her zaman söylerim. İnsanlar düşüncelerini rahatlıkla belli bir üslup çerçevesinde ifade edeceklerdir. Bunun bir alanda tabii ki basın vasıtasıyla yapmaktır.”
Türkiye’nin 1960’tan bu yana ordularını yeniden yapılandırmayan ülkelerden birisi olduğuna dikkat çeken Gül, şöyle konuştu: “Dün Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde de açıkladık. Aslında bu bir ihtiyaçtı. Biliyorsunuz soğuk savaş döneminden sonra yani Soyvetler çöktükten sonra bütün dünya ülkeleri köklü savunma reformu yaptı. Ordularını hep yeniden yapılandırdılar. Müttefiklerimiz başta olmak üzere. 1960’tan bu yana bunu yapmayan nadir ülkelerden birisiyiz. Burada önemli olan silahlı kuvvetlerimizin etkinliği, verimliliği ve caydırıcılığını her bakımdan üstün tutmaktır. Hepimiz Türk Milleti olarak silahlı kuvvetlerimize göz bebeğimiz gibi bakarız. Onun gücü ve caydırıcılığı ile övünürüz. Bu anlamda bir senedir devam eden kurduğum bir sivil askeri komite var. Onlar Milli Güvenlik Kurulu’na bilgi verdiler.”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dar Bölge Seçim Sistemi ile ilgili soruya da şöyle karşılık verdi:
“Dar Bölge seçim sistemi, tabii o Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilebileceği bir konudur. Siyasi partiler zaman zaman seçim sistemi üzerinde çalışırlar, görüşürler. Önemli olan şey halkın temsilinin en iyi şekilde ve katılımının en iyi şekilde gerçekleşmesidir. O açıdan benim söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok. Berraklaşmış herhangi bir proje de taslak da söz konusu değil. Gördüğüm kadarıyla bütün bunlar tartışma safhasında.”
Gül, daha sonra basına kapalı olarak protokol üyeleriyle görüştü.

CUMA NAMAZINI ULU CAMİİ’DE KILDI.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak ziyareti kapsamında cuma namazını Ulu Camii’de kıldı. Valilikten çıkan Gül, camiye yaya giderken çevredeki halkı selamladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazının ardından Emirgan Otel’de öğle yemeğine katılacak. Vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Gül, halkı selamladı.

PROTOKOL VE GAZETECİLE SARMA İKRAMI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulu Cami’de kıldığı cuma namazı sonrasında bir esnafı ziyaret etti. Burada ikram edilen yaprak sarmadan tadan Gül, protokole de ikram etti.
Abdullah Gül, namaz öncesi ve sonrasında camide vatandaşlarla tokalaştı. Gördüğü sevgi seline aynı karşılığı veren Cumhurbaşkanı Gül, beraberinde TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile birlikte ‘Kırk Fırın Ekmek’ isimli bir işyerini ziyaret etti.
Burada unlu mamullerin satışını yapan esnafla bir süre görüşen Gül, kendisine ikram edilen yaprak sarmadan tattı. Bir süre Mehmet Haberal ile konuşan Gül, protokol üyelerine ve gazetecilere yaprak sarma ikram etti.
Gül, esnaf ziyaretinin ardından makam aracına bindiği sırada halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Cami önüne toplanan kalabalık Gül’e sevgi gösterilerinde bulundu. Gül, öğle yemeği için Emirgan Otel’e gitti.

ZONGULDAK BELEDİYESİNE ZİYARET

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret etti.
Zonguldak’ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret etti. CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’den bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, belediyelerin önemine dikkat çekti. Zonguldak’tan TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit gibi önemli isimlerin çıktığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Belediye başkanları şehre sahip çıkar. Şehrin imarını, geleceğini düzenler. Bütün bu konular belediye meclisinin elindedir. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum. Bu şehir, emeğin, alın terinin başkenti diye ifade ediliyor. Gerçekten helal parasıyla, toprağın altında her türlü riski göze alarak insanların şehri, bu şehir yeryüzünün cenneti gibi yerler. Her ne kadar biz bazen buraları bozuyorsak da imar olarak belediye başkanına söyleyeceğim çok büyük bir vizyon içerisinde olmasıdır. El birliği içerisinde bu şehrin geleceğini çok daha iyi yapmak. Burada Cenab-ı Allah her türlü güzelliği vermiş” dedi.
 
BEÜ ZİYARETİ
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni (BEÜ) ziyaret etti.
Zonguldak ziyareti kapsamında Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ardından Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret etti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve rektör yardımcıları tarafından kapıda karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, okulda öğrenim gören yabancı öğrenciler çiçek takdim etti. Gül, halkı selamladıktan sonra Rektör Özer’in makamına geçti. Burada BEÜ şeref defterini imzalayan Gül, ardından Rektör Özer’den üniversite hakkında bilgi aldı.
Üniversitelerin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ismini taşıyan bu üniversiteyi ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Üniversiteler sadece eğitim yuvası değil, aynı zamanda bilim merkezleridir. Üniversiteler bulundukları illerle de, şehirle de çok yakın bir işbirliği içinde olmaları gerekir. İlle bütünleşmesi gerekir zaten, burada çok hassas bir nokta da var. Bulunduğu yerin seviyesine inip orada kalması değil, bulunduğu yerden o seviyeyi alarak daha yükseklere taşıması gerekir. Bütün bu bilgilerini şehrin ilerlemesine, bölgenin gelişimine hep seferber etmeleri gerekiyor” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER