Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakim karşısına çıktılar

Ankara´da tren garında yaşanan patlamayı Zongultak´ta protesto ettikleri sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan KESK ve Kollektif Üyeleri Zonguldak Adliyesi´nde hakim karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakim karşısına çıktılar
Ankarada tren garında yaşanan patlamayı Zongultakta protesto ettikleri sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan KESK ve Kollektif Üyeleri Zonguldak Adliyesinde hakim karşısına çıktı.
Zonguldak Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada aralarında memur, sendikacı, öğrenci ve emeklilerin de bulunduğu KESK ve Kollektif Üyesi 9 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıkları savunan Ankara Barosuna kayıtlı avukatlar da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme başkanının kimlik tespitinin ardından ifade veren sanıklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın şahsına hakaret etmediklerini ifade etti. Sanıklardan Funda Ayan ve Hakan Dilbaz ise mazeret göstererek duruşmaya katılmadı.
Sanık avukatlarından Şerif Özgür Urfa ise TCKnın 299. Maddesi Anayasaya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırıdır. Bu sebeple Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunulmasını talep ediyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise mevcut başvuruların sonuçlarının beklenilmesini talep ediyorum. Müvekkillerim ve diğer sanıklar düşünce ve ifade hürriyetlerini kullanmışlardır. Bu kadar korkunç bir katliamdan sonra ölümü değil yaşamayı savunmak için bir araya gelmiş yetkililerden sorumluların bulunması taleplerini dile getirmiş, siyasilerin sorumluluklarını hatırlatmışlardır dedi.
Tutuksuz sanıklar Zülfikar Ali Samsum, Zuhal Engiz, Suna Altındaş, Bekir Atay, Recep Adıgözel, İsmail Yıldız ve Hüseyin Karadağ suçlamaları kabul etmezken emniyetteki ifadelerini tekrar ettiklerini belirtti. Tutuksuz sanıklardan Recep Adıgözel, üç sayfalık yazılı savunmayı hakime sunarak beraatini talep etti.
Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan yargılanan tutuksuz sanıklardan bazıları, Ankaradaki patlama sırasında yaşananlara tanık olduklarını ifade etti. Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre bir ila dört yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen sanıklar, duruşma sırasında emniyet tarafından çekilen fotoğraflarda kendilerini teşhis edemedi.
Mahkeme, sanıkların görüntülerinin yer aldığı videolardaki konuşmaların dökümlerinin hazırlanması için bilirkişi talep ederken, duruşma da ileri bir tarihe ertelendi.
Tutuksuz yargılanan sanıklar, duruşma çıkışında alkışlar ve sloganlar eşliğinde karşılandı.
Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Fikret Arslan da adliye önünde basın açıklaması yaparken, sanık avukatlarından Şerif Özgür Urfa da duruşma hakkında açıklamada bulundu.
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı kavşağında meydana gelen patlamada 109 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra Zonguldakta basın açıklaması yaparak patlamayı protesto eden sanıkların, protesto sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret ettikleri suçlamasıyla haklarında dava açılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER