Cumhuriyet Başsavcılığından silahlı çatışma açıklaması

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın oğlu Tuğberk Posbıyık’ın karıştığı cinayetle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Başsavcılığından silahlı çatışma açıklaması
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın oğlu Tuğberk Posbıyık’ın karıştığı cinayetle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
19 Mart 2016 günü Kdz. Ereğli ilçesinde Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın oğlu Tuğberk Posbıyık’ın karıştığı cinayetle ilgili Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, yazılı bir açıklamada yaptı. Topuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“19 Mart 2016 günü saat 00:20 sıralarında Kdz. Ereğli ilçesi bulunan bir Restaurant´ta aynı masada alkollü ortamda yemek yiyen altı kişiden biri olan maktül T.Y´nin, masada çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde ateşli silâhla vurularak ağır şekilde yaralandığı; kaldırılmış olduğu Hastanede yoğun bakımda tedavi altına alındığı, 20/03/2016 günü saat 06:45 sıralarında hayatını kaybettiği, olayla ilgili olarak Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya el konulup derhal soruşturma işlemine başlandığı görülmüştür.
Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca, İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme birimi marifetiyle olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış ve olay yerindeki deliller toplanmıştır. Olayda birisi maktül T.Y´ye, diğeri olayda kullanıldığı düşünülen ve şüpheli T.P´a ait olduğu değerlendirilen iki adet ruhsatsız silâh ele geçirilmiş, olay anını gösterir basına da yansımış olan güvenlik kamera görüntüleri temin edilerek çözümü yaptırılmıştır. Olay yerinde bulunan ve olaya ilişkin bilgisi olabileceği değerlendirilen görgü tanıklarının beyanları alınmıştır. Olay yerinden ve maktül üzerinden temin edilen tüm deliller üzerindeki incelemeler halen sürmektedir. Maktülün cesedi üzerinde yapılan klasik otopsi işlemleri ile kişinin ölümünün ateşli silâh yaralanması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Maktül ile olay gecesi aynı masada bulunan ve olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen T.P, olay gecesi saat 01:30 itibari ile gözaltına alınmış, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı´nca savunmasının alınmasını müteakip, aynı gün sevk edildiği Kdz. Ereğli Sulh Ceza Hakimliğince sorgusu yapılmış ve tutuklanarak Zonguldak M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir.
Olay hakkındaki soruşturma Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle yürütülmektedir.”
Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER