Cumhuriyet Bayramı kapsamında yürüyüş ve fener alayı düzenlendi

Cumhuriyet Bayramı kapsamında yürüyüş ve fener alayı düzenlendi

Cumhuriyet Bayramı kapsamında yürüyüş ve fener alayı düzenlendi
Zonguldak’ta Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bin kişinin katılımıyla Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.
Zonguldak Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında akşam saatlerinde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı için İstasyon Caddesi’nde toplanan yaklaşık bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle sloganlar atarak Valilik binası önüne kadar yürüdü.
Yürüyüş ve fener alayına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP kadın Kolları Başkanı Merve Kır, CHP üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaptığı konuşmada, “Bu cumhuriyeti kolay elde ekmedik. Asla bu cumhuriyeti yok etmeyeceğiz ve yok ettirmeyeceğiz. Bizler bu anlayış içerisinde olduğumuz sürece cumhuriyet var olacaktır. Zonguldak Türkiye’nin ilk vilayeti Zonguldak halkı cumhuriyetine ve değerlerine sahip çıkan bir halk sizleri yürekten kutluyorum” dedi.
Valilik binası önünde toplanan kalabalık 10 yıl marşı ile coşkulu dakikalar yaşadı. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar yürüyüş yapanlara alkış ve sloganlarla destek verdi. Kutlamalar havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER