Cumhuriyet, bir medeniyet projesidir

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyet, bir medeniyet projesidir

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Örgütü tarafından yayımlanan mesaj şu şekilde;

“Bağımsız, laik, demokratik ve çağdaş niteliklere sahip olan Cumhuriyet, bir medeniyet projesidir. Birbirinden farklı niteliklere sahip olan bireylerin meydana getirdikleri bir armonidir. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve sınıf farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların paylaştıkları ve yararlandıkları siyasal rejimin adıdır. Cumhuriyet, en ileri devlet şeklidir. Ne yazık ki bugün hepimizin bildiği bazı çevreler Atatürk’ü küçümseme, karalama, O’nun kurduğu çağdaş Cumhuriyet değerlerini, ulusal bilincimizin tarihsel köklerini, toplumun hafızasından silme ve unutturma çabası içindedirler. Bu çevreleri ürküten, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ilerici ve çağdaş kimliğidir. Bugün Ortadoğu’da ve İslam coğrafyasında yaşananlara, kan, gözyaşı ve çatışmalara baktığımızda; laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin farkı hemen görülmektedir. Bugün bizler; toplumun tüm ilerici yurtsever kesimleri; işçi, köylü, memur, esnaf ve tüm halkımız, tüm yönetici ve görevliler olarak, tarihi bir görev ve sorumluluk altındayız. Ülkemizi, Cumhuriyetimizi, toplumumuzu ve özellikle de gençliğimizi korumak, uyarmak zorundayız. Biz CHP olarak; Atatürk’e ve Cumhuriyetimize olan sevgi ve saygımız ile bu tehditlere göğüs gereceğiz, O’nun yolunda yürüyeceğiz. Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki; bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi kolay kazanılmamıştır. Bu büyük başarının arkasında Atatürk’ün önderliğinde binlerce şehidin, gazinin kanı vardır. Bu nedenle, bu büyük eserin geliştirilmesi her türlü tehlikeden titizlikle korunması hepimizin görevidir. 91. Yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz ve 29 Ekim 2014 Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun”

Diğer yandan, CHP Ereğli İlçe Örgütü Bu büyük günü kutlamak için;

“28 Ekim 2014 Salı günü saat 12.45’de Çelenk koyma töreni için partide toplanılacağını, 29 Ekim 2014 Çarşamba akşamı saat 17.30’da vatandaşlarla birlikte BÜYÜK CUMHURİYET YÜRÜYܪܒ ne katılmak için Bağlık karakolu önünde toplanacaklarını ve Cumhuriyet yürüyüşünden hemen sonra saat: 19.00’ da ise Site Yönder Kulüp Toplantı Salonunda ilçe örgütünün düzenlediği Cumhuriyet Balosuna tüm partilileri ve vatandaşlar davet etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER