“Defne Kokan Kınalı Eller” Mersin´de

Alaplı ilçesi Çamcılar Köyü Aşağı Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan “Defne Kokan Kınalı Eller” projesi kapsamında katılan 30 kadın, Mersin´de cezerye üretimini inceledi.

“Defne Kokan Kınalı Eller” Mersin´de
Alaplı ilçesi Çamcılar Köyü Aşağı Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan “Defne Kokan Kınalı Eller” projesi kapsamında katılan 30 kadın, Mersinde cezerye üretimini inceledi. 
Alaplı ilçesi Çamcılar Köyü Aşağı Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan “Defne Kokan Kınalı Eller” projesi kapsamında. Nisan tarihinde 2.günlük Mersine gezi düzenlendi. “Defne Kokan Kınalı Eller projesine katılan 30 kadın kursiyer Mersin’de Cezerye üretim tesisini gezerek Cezerye imalatını yerinde gördü, cezeryenin yapımı ve pazarlanması konularında incelemelerde bulundu. Projeyle ilgili açıklamada bulunan A.Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği Başkanı Muhammet Akyüz, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan “Defne Kokan Kınalı Eller” projesi kapsamında 30 bayan kursiyer Hatay’da defne sabunu üretilmesi, işlenmesi ve pazarlanması konularında incelemeler yaptık. “Projeye katılan 30 bayan kursiyer ile birlikte hafta sonu Mersin’de Cezeryenin nasıl yapıldığı konusunda Cezerye üretim tesisini gezerek bilgiler aldık. Cezerye yapımını inceleyen kursiyerlerimiz köyümüzde uygulamalı olarak Cezerye ve sucuk yapımı eğitimi alan bayan öğrencilerimiz,Alaplı Halk eğitim merkezi müdürlüğünün 2.öğretmeni nezaretinde cezerye üretim tesislerini gezerek Sadullah Ceviz cezerye üretim tesislerinde cezerye üretimini yerinde gördü. Kursiyerlerimiz için çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum. Mersin’in ardından Mayıs ayı içerisinde Edirne İline gezi düzenleyerek Sabun yapımı atölyelerini gezeceğiz dedi ve ayrıca önümüzdeki haftalarda Edirne illerine de gezi düzenliyeceğiz dedi. Başkan Akyüz Gezi için gittiğimiz illerde aynı zamanda tarihi yerleri de gezerek kursiyerlerimize kültür gezisi de kazandırmış oluyoruz dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER