Demirci “İşçi açıkları iş güvenliği riskini artırıyor”

Demirci “İşçi açıkları iş güvenliği riskini artırıyor”

Demirci “İşçi açıkları iş güvenliği riskini artırıyor”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, GenelBaşkan Ahmet Demirci Başkanlığında 1 Kasım 2016 tarihinde Sendika GenelMerkezi’nde toplandı. Toplu iş sözleşmeleri hazırlık çalışmaları, örgütlenmeçalışmaları, işyeri sorunları ve sendikal çalışmalar ile genel gündemin elealındığı toplantının açılışında GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, basınmensuplarına bilgi verdi. Toplantıya GMİS Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun yanısıra GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, Merkez Servislerive MTA Şubelerinin başkanları ve tüm yöneticileri katıldı.GMİS Genel BaşkanıAhmet Demirci, toplantı açılışında şöyle konuştu;“Değerli arkadaşlar, 15Temmuz’dan bu yana Türkiye olağanüstü şartlarda yaşıyor; İçeride terörolayları, dışarıda savaş ve ordunun Suriye’de, Irak’ta hareket halinde olması,hergün devam eden FETÖ operasyonları var. Topluma kendi günlük sorunlarınıunutturuyorlar.15 Temmuz’dan bu yana devlet düzeni bozuldu. En yukarıdan enaşağıya kadar bir beklenti durumu var. FETÖ operasyonlarının Zonguldak’taolduğu gibi ilgisiz-alakasız kişilere uzanması herkesi şüpheli konumunasokuyor. Herkes huzursuz. FETÖ Operasyonları kapsamında; TTK’da 15 işçi, 20memur, toplam 35 çalışanın işine son verildi. Yaklaşık 30 çalışan da açığaalınmış durumda. Ne yazık ki hukuki anlamda savunmalar yapılamıyor.Doğrudan ve dolaylı olarak muhalefet sindiriliyor. Bürokraside kimsesorumluluk almıyor. İşler durma noktasında. Sadece rutin işler yapılıyor.

GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak TTK’nın hedef halinegetirilmesine karşı 15 Temmuz öncesi yaptığımız eylemlerle birliğimizi, beraberliğimizi,gücümüzü gösterdik.15 Temmuz sonrası özelleştirme söylemi değişti. Milletvekilleri,TTK Yönetimi, Bakanlık yetkilileri; Sendikanın istemediği hiçbir adımıatmayacaklarını açıkladılar.

İŞ GÜVENLİĞİ RİSKİ ARTIYOR

Ancak bizim bekleyecek durumumuz yok. Emeklilikler devam ediyor. İşçisayısı azaldıkça işyerlerinde sorunlar artıyor. İş güvenliği riski artıyor.Toplu işçi alımı için şartları zorluyoruz.
Biliyorsunuz, toplu işçi alımı için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.15Temmuz’dan bu yana Bakanlar Kurulu hep Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında toplandıve gündem tamamen terör, güvenlik, savaş üzerine oldu.
TÜRK-İŞ’i de devreye sokarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı veCumhurbaşkanı ile görüşmeye çalışıyoruz.Bakanlık Müsteşarı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüştük. Haftaiçinde Topçu aracılığıyla Cumhurbaşkanımıza bir dosya ulaştıracağız. Sınırlarızorlamaya devam ediyoruz.

HER KAPIYI ZORLUYORUZ

TTK’yı gündeme taşımak mecburiyetimiz var. CHP Genel Başkanı ile görüştük,yardım istedik. MHP Genel Başkanından randevu istedik. Özelleştirme askıyaalındı diye bekleyecek halimiz yok. Sorunu çözecek olan muhataplarımız Hükümetve siyasi iktidarı zorlamak mecburiyetindeyiz. Her kapıyı zorluyoruz.

TÜRKİYE’NİN ZONGULDAK’A, TTK’YA VE ÜRETİMEİHTİYACI

TTK’nın sorunu Zonguldak’ın sorunu haline dönüştü.Zonguldak, göç vermeye ve ekonomik olarak küçülmeye devam ediyor. Türkiye’nintaşkömürü ithalatı artıyor. İthal kömüre fon gelince bizim kömürümüze taleparttı ancak üretimi artıramıyoruz. Türkiye artan dolar kuru nedeniyle ekonomiksorunlar yaşıyor. Türkiye’nin Zonguldak’a, TTK’ya ve üretime ihtiyacı var. Busorun sadece Sendikanın sorunu değildir. Zonguldak bir bütün olmak mecburiyetinde. Biz bütün gayretimizle bunaçalışıyoruz”.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER