Demirci,Yeraltında kömür,yerüstünde çalışmaya hazır insanımız var

Demirci,Yeraltında kömür,yerüstünde çalışmaya hazır insanımız var

Demirci,Yeraltında kömür,yerüstünde çalışmaya hazır insanımız var

GenelMaden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu ile şubeler yönetimleri, 11 Ocak2017 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi’nde çalışanmadencileri ziyaret ederek gündeme ilişkin bilgilendirmede bulundu.24.00-08.00vardiya çıkışı ile 08.00-16.00 vardiyası girişinde gerçekleştirilen ziyareteGMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel MaliSekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri SatılmışUludağ, GMİS’e bağlı Üzülmez, Karadon, Kozlu, Armutçuk, Amasra ve MerkezŞubelerinin başkan ve yöneticileri katıldı.Ocak girişinde maden işçilerinehitaben konuşan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Türkiye’nin taşkömürüithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok. Yeraltında kömürümüz, yerüstünde çalışmaya hazır insanlarımız var. Bu işin uzmanı Türkiye TaşkömürüKurumu var. Türkiye, bu kömürü üretmek mecburiyetinde. Bunu hep birlikteanlatmaya devam edeceğiz. Başta iktidar partisi milletvekilleri ve siyasi kadrolarıolmak üzere tüm siyasetçilerimizle bu gerçekleri Ankara’da anlatmakdurumundayız” dedi.

Demircişöyle konuştu;“Göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir gündem içerisindekoşuşturmaya devam ediyoruz. İki genel seçimi üst üste yaşadık. Özellikleikinci seçim öncesinde iki asgari ücret ve iki gün tatil dahil bazı haklarımızaulaştık.Öncelikli hedefimiz olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ve Maden TetkikArama Kurumu’na işçi alınması konusunda seçim döneminde de çaba sarfettik.Başbakan, Bakanlar, Hükümet değişiklikleri oldu.2016 yılının başında Enerji veTabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ve o dönemin Çalışma ve SosyalGüvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak’a gelerek Kozlu’da maden ocağınagirdiler. Biz de sorunlarımızı aktarma fırsatını bulduk.Yineocak ayı içinde 5 Zonguldak Milletvekilimizi Ankara’da bir araya getirereksorunlarımızı birlikte çözme kararı aldık.TÜRK-İŞ’ide devreye sokarak işçi açıklarını giderme mücadelemizi sürdürdük.TürkiyeTaşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesi tartışmaları üzerine, Zonguldak’ınKurtuluş Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte yer aldık ve topluca tepkimizigösterdik. Karadon Müessesesi’ni özelleştirme çalışmalarının başlatıldığıhaberleri üzerine, 14 Temmuz 2016 tarihinde sokağa çıktık ve tek yürek, tek sesolarak tavrımızı ortaya koyduk. Buyürüyüşlerde vermiş olduğunuz katkı ve destek için hepinize ayrı ayrı teşekkürediyorum.

TÜRKİYE, KÖMÜR ÜRETMEK ZORUNDA

GenelMaden İşçileri Sendikası sadece üyeleriyle değil emeklileri, memuru, esnafı,işsiziyle çok büyük bir ailedir. 168 yıllık üretim kültürüyle oluşan bu şehir,her zaman işine-aşına, geleceğine, ülkesine ve milletine sahip çıkmıştır.Bundan sonra da çıkmaya devam edecektir.Bugünözelleştirme söylentilerinin durması bizim için yeterli değildir. TürkiyeTaşkömürü Kurumu’na işçi alınması gerekiyor.İşyerlerindeki çalışma şartlarının ne kadar zorlaştığını hepimiz biliyoruz. BugünTürkiye’nin herşeyden çok kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var.Ekonomikkriz büyüyor.Türkiye’nin taşkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyardoları yok.Yeraltında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var.Buişin uzmanı Türkiye Taşkömürü Kurumu var. Türkiye, bu kömürü üretmekmecburiyetinde.Bunuhep birlikte anlatmaya devam edeceğiz. Başta iktidar partisi milletvekilleri vesiyasi kadroları olmak üzere tüm siyasetçilerimizle bu gerçekleri Ankara’daanlatmak durumundayız. Sizler de her ortamda bu gerçekleri anlatınız.

HER ŞART ALTINDA MÜCADELEMİZİSÜRDÜRÜYORUZ

15Temmuz darbe girişimi sonrasında olağanüstü bir dönemi yaşıyoruz.Bizher şart altında mücadelemizi sürdürüyoruz.CHPve MHP Genel Başkanlarını ziyaret ederek dosyamızı sunduk, sorunlarımızı veçözüm önerilerimizi anlattık.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CumhurbaşkanıBaşdanışmanı ile görüşüp Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere dosyamızı sunduk. GenelMerkezimizde, konunun uzmanlarıyla “Taşkömürü ve Demir-Çelik”, “Taşkömürü veTTK Gerçeği” konulu panel ve konferans düzenledik.Kamuoyunubilgilendirme çalışmalarımız sürüyor.9Aralık 2016 tarihinde Zonguldak’a gelen Başbakanımız ve 5 Bakanımız,Sendikamızı ziyaret ettiler. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi yüz yüzekendilerine aktardık.Her şar altında çalışmaya devam ediyoruz.2017yılına bir terör saldırısıyla başladık.GenelSekreterimiz, kardeşimiz, genç yaşta kaybettiğimiz Hakkı Arslan’ı yılın ilkgünü toprağa verdik. Hakkı Arslan’ı rahmetle anıyorum.

ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

2017,bizim toplu sözleşme yılımız. TTK’da, MTA’da ve HEMA’da sözleşme görüşmeleriyapacağız. Anketleriniz değerlendirildi. Taslaklarımız hazırlandı. Son şekliniyine size ulaştıracağız. Temsilcilik odamızda inceleyebileceksiniz.Evet, zorlubir dönemden geçiyoruz.Ancakbilgi, birikim ve tecrübemizle, birlikte mücadelemizle bu engelleri deaşacağız. Her şart altında kararı birlikte vereceğiz. Şube yöneticilerimiz vegenel merkez yöneticileri olarak her zaman iletişim içinde olacağız.

BİZ BİR AİLEYİZ

İşyerisorunlarınızı özellikle, çip uygulamasından kaynaklanan sorunlarınızıbiliyoruz. Müessese giriş-çıkışlarındaki engellerden haberimiz var. Müessese vegenel müdürlük düzeyinde görüşmelerimiz sürüyor.Sağlıklıve verimli çalışma koşullarını yaratmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Moral vemotivasyonun önemini biliyoruz. Telefonlarımız 24 saat açık. Sendikamızdakapılarımız açık. Bizbir aileyiz. Samimiyetle ilişkilerimizi sürdürecek ve birlikte başaracağız”.

İSA MUTLU; BİRLİK İÇİNDE OLURSAK HERMÜCADELEYİ KAZANIRIZ

GMİSGenel Başkan Yardımcısı ve TİS Komisyonu Başkanı İsa Mutlu, maden işçilerinintoplu iş sözleşmesi çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtladı. Harici-yerüstü,iki asgari ücret ve üzerine eklenmesi gereken tis zammı ile giriş ücretlerindenkaynaklanan farklı ücret uygulaması sorununun giderilmesi için çalışmayaptıklarını belirtti.Mutlu,“Sorunlarınızı biliyoruz. Bu sorunların çözümü için kararlı mücadele edeceğiz.Birlik içinde olursak her mücadeleyi kazanırız” dedi.Konuşmalarınardından GMİS Heyeti, ocak şeflerini ziyaret ederek sorunlar hakkında görüşalışverişinde bulundu.Heyet,TTK Üzülmez Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu’nu da ziyaret ederek sorunlar veçözümleri konusunda görüştü.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER