Demirtaş,Kopenhag’a gitti

Demirtaş,Kopenhag’a gitti

Demirtaş,Kopenhag’a gitti

Demirtaş,11 Ağustos 2016 tarihinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti Milletvekili Yıldız Seferinoğlu ve MHPmilletvekili İsmail Faruk Aksu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TİM BaşkanıMehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Opak, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan,Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ve iş dünyasının Ali Kibar, Ali Sabancı,Aziz Torun gibi önemli iş adamları ile birlikte Danimarka’nın BaşkentiKopenhag’a giderek, Danimarka Başbakan Yardımcısı ve Dış İşleri Bakanı KristianJENSEN ve Danimarkalı iş adamları ile “ekonomi ve ticaret” konulu temaslardabulundu.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ KONUŞULDU

Programınbirinci bölümünde, Danimarka ve Türkiyenin ikili ticari ve ekonomikilişkilerinin mevcut durumunun gözden geçirildiği ve Türkiyede ve bölgedeyaşanan son ticari ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişindebulunuldu. Demirtaş’ın da katıldığı programın ikinci bölümünde ise, DanimarkaDışişleri Bakanı Kristian Jensen ile Nihat Zeybekçi’nin yaptığı ikiligörüşmede, ağırlıklı olarak 15 Temmuz darbe girişimi ve sonuçları konuşuldu.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEKTİR

Demirtaşgeziye ilişkin yaptığı değerlendirmede; “ Türkiye iş dünyasının önde gelenisimleri ile Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ve Danimarkalı iş adamlarıile yaptığımız bu gezi, şahsım adına da son derece yararlı olmuştur. Siyasilerve İş dünyasının önde gelen temsilcilerinin bir arada bulunduğu, iki ülkearasındaki ticaretin gelişmesini hedefleyen bu tür gezilerin yapılmasını ve bugezilere muhalefet partilerinin de davet edilmesini son derece doğru ve yerindebulmaktayım. Çünkü böyle bir fotoğraf, Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğü’nekatkı sunduğu kadar, dış muhataplara da güven vermektedir. Türkiye’nin 15Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığı açmazdan ve travmadan bir an evvelkurtulması ve hızla normalleşmesi gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü ekonomimizbıçak sırtında ve içinde bulunduğumuz gemi batarsa, bundan hepimizin zararlıçıkacağı son derece açıktır. Bu tür geziler, hem Türkiye’yi dış dünyaya doğrutanıtacak, hem darbe girişimi sonrası normalleşmeyi sağlayacak, hem de iki ülkearasındaki ticari ilişkileri geliştirecektir. Danimarka ile yapılan ticarette,yenilenebilir enerji yatırımları ön plana çıkmaktadır. Umuyorum bu gezisonrasında iki ülke arasındaki ticaret hacmi ve ülke ekonomisi büyür.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER