Demirtaş,yanlış politikaların bedeli çok ağır olmuştur

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara’yı kana bulayan teröristin cenazesine katılan HDP’li Tuğba Hezer’i kınadığını bildirdi.

Demirtaş,yanlış politikaların bedeli çok ağır olmuştur

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara’yı kana bulayan teröristin cenazesine katılan HDP’li Tuğba Hezer’i kınadığını bildirdi.
Yazılı açıklama yapan Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partinin MYK Üyeleri ve bir gurup milletvekiliyle, Başkent’te yaşanan terör saldırısının adresi Merasim Sokak’a giderek karanfil bıraktıklarını belirtti.
Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun burada yaptığı konuşmada, olayda hatası bulunanların istifa etmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

DEMİRTAŞ: “HİÇ Mİ HESAP VERMEYECEK?
AK Parti’nin yanlış dış, terör ve Kürt politikaları izlediğini savunan Demirtaş, Türk milletine bedel ödettirildiğini de ileri sürerek şunları kaydetti:
“AKP’nin son yıllarda uygulamış olduğu dış politika, terör ve Kürt politikaları iflas etmiştir. Geldiğimiz nokta itibariyle bu yanlış politikaların bedeli çok ağır olmuştur. 29 askerimizin ve vatandaşımızın yaşamını yitirdiği bu hain terör saldırısı, göz göre göre geldiği halde AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu önlenememiştir.
Ankara’nın göbeğinde ve devletin merkezinde olan bu saldırı, bütün Türkiye’ye yapılmıştır. Ancak, bu kaçıncı terör saldırısı? Ülkemizdeki bu yaşanan terör olaylarını önlemekle görevli olan AKP iktidarı, bu kadar şehit verilirken, bu kadar vatandaşımız yaşamını yitirirken hiç mi hesap vermeyecek?
 
İSTİFA ÇAĞRISI
Eğer Türkiye, demokrasisi gelişmiş ve ilerlemiş bir ülke olsaydı, AKP’li bakanlar bu terör olayları sonrasında bir dakika bile koltuklarında duramaz, istifa etmek zorunda kalırlardı. Ama maalesef, ülkemizde hala koltuklarında oturmaya devam ediyorlar.
 
HDP’Lİ VEKİLE KINAMA
Öte yandan, bu sinsi ve vahşi terör saldırısını gerçekleştiren teröristin cenazesine giden HDP Milletvekili Tuğba Hezer’ide kınıyorum. Demokratik ülkelerde, halkın seçtiği parlamentoda milletvekilliği yapıp milletvekili maaşıyla geçimini sağlayan bir kişi, terörist cenazesine katılmamalıdır. Hukuken bunun bedelini de ödemelidir.”
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER