Doktorların 1.5 saat süren kalp masajı sonrası hayata döndü

Bir apartmanın dış cephe mantolama işine giren ve ilk günkü işinde elektrik akımına kapılan işçi, doktorların 1.5 saat süren kalp masajı sonrası hayata döndü.

Doktorların 1.5 saat süren kalp masajı sonrası hayata döndü
Karabük’te bir apartmanın dış cephe mantolama işine giren ve ilk günkü işinde elektrik akımına kapılan işçi, doktorların 1.5 saat süren kalp masajı sonrası hayata döndü. 

Olay, saat 11:00 sularında Karabük merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi Şahintepesi mevkii Hasret Sitesi A Blok’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evli ve bir çocuk babası olan Aslan Güler (26), dün inşaatlarda çalışmak üzere Karabük’e gelerek bugün işbaşı yaptı. İşinin ilk gününde binanın dış yalıtımı için kurulan iskeleyi sökmeye çalışan Güler, bir anda dengesini kaybedince elindeki direği elektrik tellerine değdirince akıma kapıldı. Çarpılmanın etkisiyle iskelede asılı kalan Güler’i arkadaşları ikinci kattaki dairenin balkonuna indirdi.



İLK MÜDAHALE SAĞLIK OCAĞI DOKTORUNDAN

Bu sırada olay 112’ye haber verilirken, olay yerinin yanında bulunan sağlık ocağındaki doktor duruma müdahale ederek Güler’in duran kalbini çalıştırmak için kalp masajı yapmaya başladı. Ardından gelen 112 ambulansı ekipleri de elektro şok cihazları ile gence kalp masajı yapmaya devam etti. Elektrik akımının sol kolundan girip ayağından çıktığı belirlenen genç hemen ambulansla Karabük Özel Medikar Hastanesine kaldırıldı.



DOKTORLARIN ÇABASI SONUÇ VERDİ

112 ambulansı ile Özel Medikar Hastanesine kaldırılan ve tüm fonksiyonları duran genç için hastanenin Acil hekimi Dr. Züleyha Aslan ile Anestezi doktoru Taner Çalışkan tüm imkanlarını seferber ederek yoğun çaba sarf etti. Acil dışında gözyaşları içinde bekleyen diğer işçiler ise tüm umutlarını yitirdikleri sırada sevindirici haber gelmesiyle yüzleri gülmeye başladı. Doktorların 26 yaşındaki genç için bir saat sürdükleri çabalar sonuç vererek kalp atışı ve solunup normal seviyeye geldi. Olay yerinden itibaren yaklaşık 1.5 saat hayatla ölüm arasında mücadele veren inşaat işçisi Aslan Gülerin tedavisi, yoğun bakım servisinde sürüyor.

Olayla ilgili olarak ise polis soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 06:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER