Ekip olarak göreve talibiz

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Yönetimi, Ormanlı Beldesi Sofuoğlu Düğün Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ekip olarak göreve talibiz

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Yönetimi, Ormanlı Beldesi Sofuoğlu Düğün Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kahvaltılı toplantıya Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Şube Sekreteri Ali Eşitmez, Şube Mali Sekreteri Yılmaz Çevik, siyasi partilerin Ormanlı Belde Başkan ve yöneticileri, Amelebirliği’nin önceki yöneticilerinden Recep Ak’ın yanı sıra 350’ye yakın maden işçisinin katıldığı bilgilendirme toplantısı birlikte hareket etme kararı ile sonuçlandı.

İLGİYE TEŞEKKÜR ETTİ

Organizasyonun ev sahipliğini yapan GMİS Armutçuk Şube Mali Sekreteri Yılmaz Çevik, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Sendikamızın çalışmalarına ilişkin bilgiler vermek bunun yanı sıra birlik ve beraberliğimizi yinelemek için bizlere gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞOL’DAN DESTEK

Sendikaların öneminin büyük olduğunu, işçilerin sendikalarının arkasında birlik ve beraberlik içerisinde dimdik durmaları gerektiğini belirten Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, “Sorunların üstesinden sağlanacak birlik ve beraberlik ile gelinebileceğini günümüzde artık herkes bilmekte. Ben de yıllarca maden işçisine ve sendikaya hizmet ettim, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Biz maden işçisinin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz, taşın altına elimizi koymaya da hazırız” ifadelerine yer verdi, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve ekibinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek destek verdi.

“DURUŞ SERGİLEDİK”

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu da konuşmasında sendikal çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Maden işçilerinin sorunlarını çeşitli platformlarda ulaşması gereken makamlara ilettiklerini ve çözümü noktasında duruş sergilediklerini belirten Mutlu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Öncelikle organizeyi düzenleyen Yönetim Kurulu arkadaşımız Yılmaz Çevik’e ve yine bu bilgilendirme toplantımızda yer alan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye işçi sınıfının sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda göreve geldiğimiz günden bugüne kadar elimizden gelen çabayı sarf ettik.

“12 MİLYON İŞÇİ VAR ÖRGÜTLÜ 750 BİN KİŞİ”

İşçi sınıfının sorunlarının çözümünde en önemli faktör Türkiye’deki 12 milyon işçinin örgütlenmesi ve sendikalı yapılması gerekmektedir. Bugün bu rakamın sadece 750 bin tanesi sendikalıdır. Aradaki farkı karşılaştırdığımızda işçi sınıfının yaşadığı en büyük sorun budur. Sendika olarak Armutçuk’ta 750 maden işçisinin çalıştığı işyerinde örgütlenme çalışması gerçekleştirilmiş, bugün Türkiye işçi sınıfı adına TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü çalışanları ile HEMA çalışanlarının sorunlarının çözümü aynı çatı altında bulunması sağlanmıştır. Önemli olan maden işçimizin sorunlarının çözüme kavuşmasıdır.İçinde bulunduğumuz süreci birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek atlatmamız gerekmektedir. Sağlanacak birlik ve beraberlik sorunlarımızın çözümünde de en etkili gücümüz olacaktır. Dün olduğu gibi bu birlik ve beraberliği yarın da sürdüreceğiz.

“YENİDEN ADAYIZ”

Bunun ile birlikte yönetim olarak işçilerimizin hak ve menfaatlerini korumaya çalışırken bir yandan da yaklaşan taban delege seçimlerini iş yerimizin ve işçilerimizin birlik ve beraberliğine zarar vermeyecek şekilde en sağlıklı şekilde sonuçlanması için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Önümüzdeki süreçte ekip olarak göreve talibiz. Bilgi, birikim ve tecrübelerimizi işçi sınıfının hizmetine sunmak istiyoruz”

Mutlu’nun konuşmasına katılımcılar yoğun alkışla destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER