Eleştiri tepkisi

Eleştiri tepkisi

Eleştiri tepkisi


Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından,19 EkimMuhtarlar günü dolayısıyla Birlik ve Berberlik yemeği düzenlendi. Gülüç BüyükAnadolu Otel’de düzenlenen yemeğe, AK Parti Zonguldak Milletvekili FarukÇaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ilesiyasi parti ilçe başkanları ve ilçede görev yapan 100’e yakın muhtar katıldı.

Gecede ,CHP ZonguldakMilletvekili Ünal Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerindenCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmesi muhtarların tepkisine nedenoldu. CHP Milletvekili Demirtaş, muhtarlarla iktidar milletvekilleri kadar biraraya gelemediklerini belirterek, “Zaman zaman sizlerle görüşsek de iktidarkadar sizlerle birlikte olamıyoruz. O nedenle ben Türkiye’nin de içindebulunduğu durumu göz önünde tutarak, özellikle tehlikeli noktalara doğrusürüklendiğini gördüğümden dolayı sizlere siyasi gelişmeler konusunda bazıfikirlerimiz ifade etmek istiyorum” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin neden değil sonuçolduğunu dile getiren Demirtaş, darbenin iktidarın 14 yıllık yanlışlarının birfaturası olduğunu ileri sürdü. 93 yıllık cumhuriyet tarihinde böyle bir döneminyaşanmadığını iddia eden Demirtaş “Ama maalesef birlik ve bütünlüğe o kadarihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, iktidarın Cumhuriyet’in, demokrasinin,parlamentonun, kuvvetler ayrılığının, bağımsız ve tarafsız yargının değerini veönemini halen anlayamadığını, hala toplumu geren, ayrıştıran, bölen,politikaların ve halen aynı hataları yapmaya devam ettiğini ibretlegörmekteyiz. Saraylarda yapılan adli yılaçılış törenleri bize göre, 2016 Türkiye’sine demokrasinin geldiği noktaitibariyle hiç yakışmamaktadır. Bakın, Türkiye’de saraylardan yönetilmeyi 93yıl önce Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde tarihe gömmüştür. Türkiye’yi 100yıl öncesine geri götürerek, saraylardan tek adamla yönetilen bir ülkeolmamalıdır” dedi.
Demirtaş’ın bu sözlerine tepki gösteren bir kişi“Beyefendi siz burada parti grup toplantısında mı konuşuyorsunuz? Yoksamuhtarlar günü mü burası” diye sordu. Tepkisini sürdüren vatandaş “Parti rozetiyok diyorsunuz, siyaset yapıyorsunuz burada. Hayır, git partinin gruptoplantısında konuş bunları. Beyefendi burası siyaset günü değil. Muhtarlarparti rozeti taşımaz diyorsunuz, bal gibi siyaset yapıyorsunuz. Saygı gösterinbu millete. Resmen hakaret ediyorsunuz” diyerek tepkisini sürdürdü. Kendisinegösterilen tepki üzerine seçilmiş bir milletvekili olduğunu belirten Demirtaşise “Ben maalesef sizleri bu kadar kalabalık göremediğim için, siz muhalefetide burada susturacaksanız, o zaman demokrasiyi yok edelim. Fikirlerimizi buradasöyleyemeyeceksek o zaman demokrasiyi rafa kaldıralım. İktidar partisimilletvekili arkadaşım burada. O da gelecek kendi görüşlerini ifade edecek, bizde saygıyla dinleyeceğiz. Herkes aynı görüşte olmak zorunda değil ki” diyerekyanıt verdi.
Süleyman Beyler Köyü Muhtarı Eyüp Marangoz,geceye siyaset yapmaya gelmediklerini belirterek, yemek yemeğe ve kaynaşmayageldiklerini ifade ederek yapılanın ayıp olduğunu söyledi.

“Türkiye başkanlık rejimiarayışlarından vazgeçmeli” diyen CHP’li vekile tepkisini sürdüren vatandaş ise“Siz işte bu yüzden iktidar olamıyorsunuz” şeklinde eleştirdi. Bu sıradakürsüye gelen Süleyman beyler Köyü Muhtarı Eyüp Marangoz’u araya giren diğermuhtarlar sakinleştirerek yerine oturttu. Gelen tepkiler üzerine siyasikonuşmalardan vazgeçen Demirtaş, okuma yazma bilmeyen bir anne ve ilkokulmezunu bir babanın oğlu olduğunu belirterek, yaşantısının büyük çoğunluğununköyde geçtiğini dile getirdi. Muhtarlar günü nedeniyle düzenlene yemek diğerkatılımcıların konuşmaları ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER