Emeklileri harekete geçirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AK Parti’nin emeklileri TOKİ aracılığı ile düşük taksitlerle ev sahibi yapma vaadi, vatandaşı harekete geçirdi.

Emeklileri harekete geçirdi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AK Parti’nin emeklileri TOKİ aracılığı ile düşük taksitlerle ev sahibi yapma vaadi, vatandaşı harekete geçirdi. TOKİ’ye resmi başvuru yapan emekliler ilk planda bin 200 konut yapımı için çalışma başlattı.
AK Parti’nin 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi emeklileri düşük taksitlerle TOKİ aracılığı ile konut sahibi yapma vaadi Kdz. Ereğli ilçesinde emeklileri harekete geçirdi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kdz. Ereğli Şubesi, TOKİ’ye bin 200 emekliye konut yapılması için resmi başvuruda bulundu. TÜED Kdz. Ereğli Şubesi 2. Başkanı Saip Erarslan şu ana kadar 500 emeklinin müracaatta bulunduğunu belirterek ve yoğun talebin devam ettiğini söyledi. Köyde ya da şehirde yaşayan isteyen her emeklinin proje için başvuru yapabileceğini dile getiren Erarslan, dernek olarak tüm emeklilere yardımcı olduklarını söyledi. Erarslan konuya ilişkin olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “TOKİ ile Genel Başkanımız Kazım Ergün liderliğinde dönemin bakanı Faruk Çelik beyle müşterek çalışmalarımız var. ‘Niye emekli ve dar gelirli konut sahibi olmasın?’ düsturundan yola çıkılarak böyle bir proje geliştirildi. 10 Haziran 2015 tarihinde genel merkezimizin genel kuruluna Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bey de katıldı. Orada TOKİ’ye talimat vererek ‘Türkiye’de evi olmayan emeklilere bakkal parası tabiri ile ev yapılacak’ dedi. Yaklaşık 3 yıl önce 103 şubemizden biri olan Batman şubemiz bu olayı başlattı. Batman şubemiz bin 400 konutu yaptı, kuraları çekti ve emeklilerimiz evlerine girmeye başladı. Başbakanımız, emeklilerin 240 ay sabit taksit ile 250 ile 370 TL arasındaki tutarlarla 1+1 ve 2+1 üzerinde duruldu. İllerde valiliklere, ilçelerde kaymakamlıklara müracaatları yapmamızı istedi. Ereğli Kaymakamımıza dilekçe ile başvurduk. Kaymakam bey bizim dilekçemizi İstanbul’daki TOKİ Genel Merkezi’ne göndererek işi daha da fazla hızlandırdı. TOKİ bizden bin 200 müracaatı bir an önce doldurmamızı istedi. TOKİ, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı´ndan hazine yeri göstermesini talep edip bir an evvel emeklilerimize ev sahibi yapmaya inşallah başlayacağız. Şu anda üye sayımına başladık. Şehirde ya da köyde oturması, SSK, BAĞ-KUR fark etmez, yazılmak isteyen emeklilerimiz gelip bu haktan yararlanabilir. Bütün emeklilerimiz bu haktan yararlanacak. Emeklilerimiz projeye ne zaman başlanacağını sorguluyorlar. Önce bin 200 sayısı tamamlanacak, TOKİ Genel Başkanı kaymakamımızla görüşüp hazine yeri bildirilecek daha sonra biz emeklilerimize SMS kanalı ile gelişmeleri duyuracağız. Şu ana kadar müracaatlar 500’ü geçti. Bu 10 gün içerisinde olan bir hadise. Yığılma çok fazla var. Biz korkuyoruz; talep bin 200’ün üzerine çıkarda üyemizin talebine nasıl cevap veririz? Bizde de o korku başladı. Önce bin 200 müracaat tamamlanacak. Her şey hazine yeri bulunup, TOKİ ile yapacağımız istişare ile netleşecek” dedi.
Kdz. Ereğli ilçesi pazaryerindeki belediye binasının arka kısmında bulunan TÜED Kdz. Ereğli Şubesi’ne akın eden çok sayıda emekli, TOKİ’den ev sahibi olabilmek için birbiriyle yarışıyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER