Emniyetten Operasyon açıklaması

Zonguldak’ta üç ayrı şirket çatısı altında faaliyet gösteren ve paralel örgüte mali kaynak sağladığı iddia edilen okul, dershane ve kreşe cuma günü saat 09.00 sıralarında eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti.

Emniyetten Operasyon açıklaması

(iha)-Zonguldak’ta üç ayrı şirket çatısı altında faaliyet gösteren ve paralel örgüte mali kaynak sağladığı iddia edilen okul, dershane ve kreşe cuma günü saat 09.00 sıralarında eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. Zonguldak Sulh Ceza Mahkemesi’nden çıkan kararla gerçekleştirilen aramaya ilişkin basında yer alan öğrenci velilerinin binada bulunduğu ve içeriye alınmadığı şeklindeki haberler hakkında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğümüze yapılan ‘paralel devlet yapılanması’ ile ilgili bir ihbar ve devamında yapılan çalışmalar neticesinde Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimat yazısı ile bir tahkikat yürütülmüştür.

Söz konusu yapı ile ilgili ilimiz ve ilçelerimizdeki faaliyetleri çerçevesinde tespit edilen adreslerde Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı´nca ilgili sulh ceza mahkemelerinden alınan usulüne uygun arama kararları uyarınca yapıya bağlı üç ayrı şirket çatısı altında faaliyet yürüten eğitim kurumlarında arama ve el koyma işlemi 07.08.2015 günü saat 09.00 sıralarında eş zamanlı olarak yerine getirilmiştir.

Arama esnasında anılan kurumlara ait binalarda öğrenci ya da velisi bulunmamakta, sezon itibarıyla eğitim faaliyeti yürütülmemektedir. Gerek adli arama sırasında, gerekse sonrasında bir kısım medya organlarında bazı maksadını aşan haber ve videolar yayınlandığı görülmüştür. Kurumumuzu yıpratarak adli soruşturmayı etki altına almaya yönelik olduğunu değerlendirdiğimiz bu yayınlar içerik itibarıyla sonradan kurgulanmış olup, halkımızın zihninde farklı algılar oluşturmaya yönelik böylesi asılsız haberlere itibar edilmemesi kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri yer aldı.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER